Ученици от Втора английска гимназия организират благотворителен спортен турнир под

...
Ученици от Втора английска гимназия организират благотворителен спортен турнир под
Коментари Харесай

Ученици организират благотворителен спортен турнир

Ученици от Втора британска гимназия провеждат благотворителен състезателен шампионат под надпис " Спортувай с идея ". Целта е с набраните средства да се закупи състезателен апарат за деца с разнообразни специфични потребности от " Работилничка за чудеса " - самодейност, която провежда безвъзмездни трудови и арт-терапевтични занимания за деца и младежи с увреждания, както и креативен ателиета за техните родителите.

Надпреварата ще се състои на 26 октомври от 14.00 часа в Спортна София-2000. Младежите ще премерят сили в дуели по футбол, баскетбол и тенис на маса. Ще бъдат проведени и взаимни игри за децата с увреждания. Събитието ще бъде намерено от мажоретния състав на учебното заведение.
Организаторът на шампионата Теменуга Константинова е била доброволец през лятото в летните срещи и игри на работилничката.

" Смятам, че идеята е благородна и положителното, което вършим, е заразно. Идеята за организирането на шампионата беше спонтанна. Към момента сме събрали 1010 лв. от такси за присъединяване в другите надпревари, само че записването не е завършило. Със събраните средства плануваме закупуването на спортно оборудване за децата. Гордея се със съучениците си и това, което успяхме да реализираме дружно! ", добави тя.

Десислава Димитрова от " Работилничка за чудеса " уточни, че учениците им оказват голяма поддръжка.

" За нас е извънредно значимо те да се срещнат с децата, които посещават занятията ни, и с техните родители. Затова в събитието ще се включат и младежи с увреждания, за които сме подготвили танци, приспособени извършения и други спортни действия ", сподели още Димитрова.

Всяка година Втора британска гимназия осъществя начинания в помощ на деца с увреждания. Училището започва и организира годишно акцията " Панаир на добрината ", като събраните средства се подаряват за деца с редки болести.

Учениците от гимназията плануват и други начинания за поддръжка на децата от " Работилничка за чудеса”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР