Галатасарай спечели титлата в турското футболно първенство, изпреварвайки градския съперник

...
Галатасарай спечели титлата в турското футболно първенство, изпреварвайки градския съперник
Коментари Харесай

Галатасарай спечели турската Суперлига за 24-ти път в историята си

Галатасарай завоюва купата в турското футболно състезание, изпреварвайки градския противник Фенербахче с рекорден общ брой от 102 точки.

" Джим Бом " се нуждаеше единствено от 1 точка в последния си мач от 38-ия кръг против Коняспор и завоюва с 3:1 като посетител. Коняспор приключи на 16-та позиция в шампионата с 41 точки.

Аржентинският нападател Мауро Икарди означи два гола в 29-та и 51-та минута, с цел да усили актива си в турската Суперлига на 25 попадения.

Беркан Кутле бе прецизен за 3:0 в интерес на гостите от Истанбул в 53-та минута, а в 78-та датчанинът Лука Прип осъществя за Коняспор, оформяйки крайното 3:1.

Тимът на Фенербахче се наложи с 6:0 при семейството си на последния в класирането Истанбулспор и приключи втори с 99 точки, на три зад първенеца Галатасарай и на 33 пред третия Трабзонспор. Отборът от Истанбул към този момент шест пъти остава вицешампион в лигата след последната си купа през 2014 година.

Фенербахче забави празненствата за купата на Галатасарай с една седмица, когато завоюва с 1:0 предходната неделя, а това бяха единствените точки, които първенците изгубиха като домакини през целия сезон.

Галатасарай ще влезе в Шампионската лига в квалификационния плейофен кръг през август, като би трябвало да победи един съперник, с цел да взе участие в груповата фаза, а Фенербахче се включва във втория квалификационен кръг, започващ през юли.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР