Учените от Харвардския университет обявиха, че вятърните електроцентрали оказват негативно

...
Учените от Харвардския университет обявиха, че вятърните електроцентрали оказват негативно
Коментари Харесай

Преразпределението на потоците въздух от вятърните турбини леко променя климата

Учените от Харвардския университет оповестиха, че вятърните електроцентрали оказват отрицателно въздействие върху локалния климат в районите, където са издигнати.

Ако човечеството желае да избегне пагубните промени на климата, би трябвало да употребява по-малко изкопаеми горива, а силата да получава от възобновими източници. Вятърните електроцентрали се смятат за най-привлекателни, тъй като са един от най-ефективните и евтини способи за приемане на електрическа сила.

Това не значи, че при тяхната работа няма странични резултати. Според учените от Харвардския университет, вятърните турбини трансформират посоката на потоците въздух. По този метод става преразпределение на топлината и регионите, в които има издигнати вятърни електроцентрали са с 0,24 градуса по Целзий по-топли, спрямо близките райони.



Въпреки това, въпросното локално покачване на температурата е доста по-екологично от изхвърлянето на въглероден диоксид във въздуха. Просто при градежа на нови турбини е добре да се регистрира степента на тяхното влияние.

От друга страна, при потребление на слънчеви панели вместо вятърни електроцентрали, сходно нагряване няма. Но те заемат доста по-голяма повърхност. Навярно идеалното решение е комбинацията от двата типа рандеман на електрическа сила.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР