Убийството на журналистката Дария Дугина е разкрито, то е подготвено

...
Убийството на журналистката Дария Дугина е разкрито, то е подготвено
Коментари Харесай

Дугина убита от службите на Украйна

Убийството на журналистката Дария Дугина е разкрито, то е квалифицирано и осъществено от украинските специфични служби, изпълнителката е родената през 1979 година украинска гражданка Наталия Вовк, която изчезна след закононарушението в Естония. Това оповестиха за ТАСС от ФСБ на Русия.
Вовк е пристигнала в Русия на 23 юли 2022 година, дружно с щерка си Шабан София Михайловна, родена през 2010 година " В деня на убийството Вовк и Шабан бяха на литературно-музикалния фестивал " Традиция ", където Дугина присъстваше като почетна гостенка. След следена детонация на автомобил Toyota Land Cruiser Prado, ръководен от Дугина, на 21 август Вовк и щерка й отпътуваха през Псковска област за Естония ", споделиха от ФСБ.
Тайните служби прецизираха, че с цел да провеждат убийството на Дугина и да получат информация за метода й на живот, Вовк и щерка й са наели апартамент в Москва в блока, където е живяла умрялата. Престъпниците са употребявали " Мини Купър ", с цел да наблюдават журналистката. В същото време при влизане в Русия са употребявани номерата на Донецката национална република - Е982ХН ДНР, в Москва - казахстански номера 172AJD02, а при излизане - украински AH7771IP.
По-рано съветският опозиционер Иля Пономарьов в ефира на Ютюб канала " Февруарско утро " съобщи, че така наречен Национална републиканска войска може да стои зад убийството на Дугина, съобщи още ТАСС. Пономарьов прикани за присъединение към Национална агенция за приходите и оказване на поддръжка на тази организация. Той сподели, че партизани в Русия са подготвени да извършат още сходни офанзиви против видни персони, свързани с Кремъл, включително длъжностни лица, олигарси и хора от съветските служби за сигурност.
Пономарьов бе единственият съветски народен представител, който гласоподава срещу анексирането на Крим през 2014 година След като бе на посещаване в Съединени американски щати, Кремъл му забрани да се връща в Русия. Той стана украински жител през 2019 година След началото на съветската интервенция през март той сътвори канал в Телеграм на име " Роспартизан ", в който се оповестяват вести за антивоенни дейности в съветски градове.
В конферентен диалог водачите на Съединени американски щати, Англия, Франция и Германия приканиха за " въздържаност " на военните към Запорожката АЕЦ. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР