Руски и китайски военни флотилии патрулираха съвместно в Тихия океан

...
Руски и китайски военни флотилии патрулираха съвместно в Тихия океан
Коментари Харесай

Москва и Пекин патрулират в Тихия океан

Руски и китайски военни флотилии патрулираха взаимно в Тихия океан и организираха учения в Източнокитайско море.
Карта на руско-китайските маневри в Японско море и Тихия океан през 2022 година
„ Кораби на съветския ВМФ и флота на Китайската народно-освободителна войска действаха във водите на Източнокитайско море и изминаха повече от 6400 морски благи. Моряците на двете страни организираха учения за битка с подводници, отблъснаха въздушен удар на привиден съперник, упражняваха избавяне в морето и усъвършенстваха уменията за политане и кацане на хеликоптери на палубите на бойните кораби “, заяви китайското военно министерство.
В средата на юли т.г. двете страни организираха взаимно обучение и в Японско море, ориентирано към „ отбрана на сигурността на стратегически водни пътища “. Под кодовото име „ Северно взаимоотношение 2023 “, учението показва засилващото се военно съдействие сред Китай и Русия след експлоадирането на войната в Украйна. 
Говорител на китайското министерство на защитата разясни, че тези дейности не са ориентирани към трети страни и не са свързани с актуалната интернационална и районна обстановка. Но военните анализатори във Вашингтон са уверени: военноморските маневри на Русия и Китай в Тихия океан и Японско море са адресирани към Съединени американски щати, Япония, Южна Корея и Австралия.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР