Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува Израел за нападението му

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува Израел за нападението му
Коментари Харесай

Ердоган: Нетаняху няма да може да се спаси от това да бъде оплакван като Милошевич и Хитлер, на които подражава


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува Израел за нападението му през уикенда против Рафах, който преди този момент беше разгласен за „ безвредна зона “, съобщи Анадолската организация.

„ Нападението в неделя против Рафах, което пристигна след заповедта на Международния съд, разкри подлата и кървава природа на страната на терора “, сподели той пред юристи в Истанбул в телевизионно послание, като се базира на заповедта на Международния съд да спре кръвопролитието.

Президентът се нахвърли и върху израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, като съобщи: „ Изпадналият в неволя Нетаняху и неговата мрежа от убийци се пробват да разширят хватката си на власт, като избиват хора, до момента в който не съумяват да победят палестинската опозиция ".

„ Нетаняху няма да може да се избави от това да бъде оплакван като (бившия югославски деспот Слободан) Милошевич, (осъдения за геноцид босненски сърбин, политик Радован) Караджич и (покойния немски деспот Адолф) Хитлер, на които подражава “, сподели още президентът.

Ердоган също по този начин акцентира, че Турция ще направи „ всичко по силите си, с цел да подсигурява, че тези (израелски) варвари ще бъдат изправени пред съда за осъществените от тях закононарушения “.

Около 40 души бяха убити и десетки ранени, когато Израел нападна лагер за разселени хора в Рафах в неделя.

Нападението е станало покрай логистичната база на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) в Тал ал-Султан, оповестиха от медийната работа на Газа.

Израелските самолети са се прицелили в няколко палатки в региона, оповестиха от медийната работа, като прибавиха, че са употребявани ракети и 2000-килограмови бомби.

По-рано палестинските управляващи в Газа оповестиха, че набелязаният регион е приютил минимум 100 000 разселени души. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР