Нашият Национален съвет взе ясно решение в събота, че няма

...
Нашият Национален съвет взе ясно решение в събота, че няма
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ

Нашият Национален съвет взе ясно решение в събота, че няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ, нито с мандат на Движение за права и свободи, нито пък имаме желание да участваме в каквито и да е обединения. Това разяснява в ефира на Българска национална телевизия заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

Утре сутринта ще се събере изпълнителното бюро на партията, с цел да се разиска като знак за политически разговор и да кажат персонално ГЕРБ каква е тяхната позиция, сподели Вигенин и добави:

" Ако решим да отидем, ще бъде, с цел да им кажем, че няма да да подкрепим държавно управление с техен мандат. Няма по какъв начин, тъй като самите ГЕРБ обявиха, че министър-председателят ще бъде от ГЕРБ, насочиха поръчка, че водещи министри ще бъдат от ГЕРБ - подобен вид държавно управление както и да се брандира, какъвто и етикет да му се постави, това е държавно управление на ГЕРБ. Ще стоим надалеч от следващите сглобки, които към този момент се обрисуват на хоризонта. "

Ако се стигне до третия мандат, Вигенин уточни, че ще се събере още веднъж Националния съвет и ще обсъдят обстановката:

" Ако стигнем до трети мандат, ще се съберем, ще решим. В ръцете на президента би било да реши на кого да го даде. Но тогава би могло да се разсъждава над формулата - доста необятна политическа основа, необятна поддръжка. Много надалеч сме обаче, от подобен вид и по-скоро вървим към сглобка. "

Кристиан Вигенин сподели още, че не би спекулирал с това коя друга политическа мощ би подкрепила вероятно бъдещо ръководство сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Той беше безапелационен, че няма по какъв начин да поддържат и ръководител на Народното събрание от ГЕРБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР