Турските власти са се извинили за случая с бития българин

...
Турските власти са се извинили за случая с бития българин
Коментари Харесай

​Турските власти са се извинили за случая с бития българин на границата

Турските управляващи са се извинили за случая с бития българин на границата, оповестиха в Народното събрание външният министър Екатерина Захариева и вътрешният министър Валентин Радев.


Прокуратурата проверява станалото на 29 октомври на граничен пункт " Лесово ". Българин е препращан от гише на гише от турските митничари поради проблем с обработката на документите. След като той взема решение да се върне назад в България, е настигнат и удрян от турски чиновник.

Вътрешният министър описа, че турските митничари са имали подозрения за нещо неправилно в колата на българина и са желали тя да бъде тествана.
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Той не е знаел, само че е трябвало да планува, че откакто му вършат инспекция и му споделят, че ще има рентген, тези подозрения се удостоверяват по един метод - оставаш, ревизират те и тогава. Грубо са работили, непозволено и на наша територия освен това. Трябва да прибавя, че те са се извинили незабавно. В момента има контактна група сред двете страни. Ще бъде осъден този чиновник, там ще се вземат съответните ограничения. Страхът му е бил, че е бил уволнен този турският чиновник, в случай че не направи инспекцията и това е обикновено. Даже той в този момент още виси в тяхната система неизпитан и те молят и сега да дадем данни за този, дето се е върнал назад.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР