Раздор се разрази в най-малката партия в парламента “Величие, която

...
Раздор се разрази в най-малката партия в парламента “Величие, която
Коментари Харесай

Раздор във Величие

Раздор се развихри в най-малката партия в Народното събрание “Величие ”, която бе и изненадата на извършените на 9 юни парламентарни избори. И то сред основните фигури в партията - ръководителят ѝ Николай Марков и идеологът и създателят на политическата мощ Ивелин Михайлов.

Предисторията - откакто в петък народни представители от “Величие ” гласоподаваха дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи за избор на разпоредбите за работа на Народно събрание, ден по-късно Ивелин Михайлов излезе с остра реакция и се закани, че може да изключи “5-6 индивида ” от парламентарната група.

“Не можем да гласуваме за нарушители ”, изострен бе той тогава в коментара си Михайлов и уточни, че има “потенциално разединение в партията ”. 9 от 13-те депутати от партията изрично споделили, че няма да гласоподават с ГЕРБ и Движение за права и свободи, а останалите декларирали, че “това е политика ”, описа още той.

След няколко дни последва неочакван отпор от страна на Николай Марков, който бе безапелационен - никой не може да му споделя кой да изключва и кой не и добави, че е афектиран е от думите на съратника си.

“Той е добродушен човек, безусловно същински и жизнерадостен. По-скоро мисля, че реагира прочувствено. Става въпрос за сервизно решение. От тези сервизни решения да се вършат генерални заключения, това е доста обидно ”, сподели той в интернет подкаста “Контракоментар ”.

Както “Труд news ” първи писа, в коридорите на Народното събрание витаят клюки, че няколко от депутатите от “Величие ” може да се отделят, с цел да поддържат кабинет с първия мандат на ГЕРБ. Ако групата им падне под 10 души, то тя ще се разпадне по правилника на Народно събрание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР