Цветарите препоръчват да използвате обикновени неща от кухнята. Те съдържат

...
Цветарите препоръчват да използвате обикновени неща от кухнята. Те съдържат
Коментари Харесай

Използвайте тази вода и орхидеите ви ще цъфтят като луди

Цветарите предлагат да употребявате елементарни неща от кухнята. Те съдържат всички субстанции, от които растението се нуждае – фосфор, калий, азот, въглехидрати и магнезий – „ златните “ субстанции за здравословен витален цикъл на цветята. Тези микроелементи навлизат в растението последователно и в случай че можете да ги употребявате вярно, те ще ви обезпечат красиви растения в продължение на доста години.
Това поддържане поддържа орхидеите по време и преди интервала на разцвет.
Това не е нищо повече от елементарна вода след накисване на ориз. Водата, която доста от нас изливат в канализацията, е цялостна с витамини и хранителни субстанции, от които се нуждаят растенията, изключително през интервала на разцвет и вегетация.
Оризовата вода съдържа редица субстанции, които откриваме в закупените торове за растения. Съдържа витамини от група В (особено В1 и В2), азот, фосфор, калий, нишесте, мазнини, въглехидрати, само че също по този начин и комплицирани хранителни субстанции, които растението трансформира в сила, мощ и резистентност на вредители. Можете умерено да съхранявате водата в хладилника и да я употребявате, когато имате потребност.
Поливайте орхидеята и другите растения един път на 15-20 дни. Никога, обаче, не поливайте със студена вода, належащо е водата да е със стайна температура!
Приготвянето е елементарно – просто накиснете 50 г ориз в 500 мл вода, оставете да престои в продължение на 24 часа и по-късно прецедете. Вашият домакински тор за орхидеи е подготвен.
Дозировка:
Тази примес може да се употребява единствено един път (максимум 2 пъти) на месец през вегетационния интервал. Ако прекалите с подхранването, ще се появи бяло покритие върху почвата и кафеникави или даже изсъхнали листа по растението.
Как се подхранва орхидеята?
Подхранвайте я през вегетационния интервал, когато се появяват нови листа и издънки. Използвайте при всяко друго поливане, само че в дребни количества. Ако видите, че растението продължава да пуска нови листа и издънки, продължете да го подхранвате. Ако растежът спре, спрете подхранването.
Не подхранвайте цъфтящи растения, които преди малко сте донесли от магазина. Оставете ги да цъфтят и започнете да подхранвате след 3-4 месеца.
През есенно-зимния сезон и през летните горещини фаленопсисът забавя растежа си, тъй че не се предлага да се подхранва повече от един път месечно.
Болните, доста отслабени и пресадени растения не би трябвало да се подхранват.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР