Купувате ли често филе? Или може би сланина със слой

...
Купувате ли често филе? Или може би сланина със слой
Коментари Харесай

Обяснявам накратко. Как да разберем, че месото е пълно с вода и сол:

Купувате ли постоянно филе? Или може би сланина със пласт месо, надявайки се, че ще се поглезите с деликатес? И по този начин, надявайки се да се поглезя, попаднах на още един артикул, който може да се назова единствено гърди в кавички. Защото в действителност това не са гърди, а месна субстанция, напълнена със солен разтвор.

Искам да ви кажа по какъв начин да разберете, че месото е „ напомпано “ с вода и сол. Това се схваща от 2 думи в състава на продукта.

Естествено, първото нещо, което можете да извършите, е да вземете продукта в ръцете си. И да го натиснете леко с пръсти. Първо, ще почувствате, че месото е доста меко, като памук. И че от него изтича вода върху, в което е опакован продуктът.

Сега можете да започнете да четете състава на този артикул. Не би трябвало да обръщате внимание на това, което е написано на лицевата страна. Лично аз се поддадох на машинация по този метод. Видях думите „ гърди “, „ типичен усет “. Но в действителност въобще не беше типичен усет.

После обръщаме опаковката и четем, че това е „ артикул от свинско месо “. Посоченото тегло на продукта е 370 грама. Но в действителност там има 2 пъти по-малко сурово месо.

И в състава виждаме преди всичко свинското месо. Значи добре, споделяме си. Това значи, че в действителност има месна основа.

Но по-късно виждаме вода и сол. Има огромна възможност месото да е било напълнено със солен разтвор.

Суровината се раздува до оптималния вероятен размер и с цел да се стабилизира това вещество, се прибавят съответните химикали – натриев пирофосфат и натриев полифосфат.

Знаете ли, с такива съставки в продуктите скоро можете да станете химик. Волю-неволю. Започвате да виждате, че на всички места има единствено фосфати, нитрати, серен диоксид и други съединения.

Винаги ме е интересувал въпросът – по какъв начин са оживели нашите предшественици преди? Как са запазили усета и са удължили трайността на продуктите? Естествено – осолявали са, замразявали са. Но не е имало никаква химия.

Като цяло, в случай че купувате месен артикул, постоянно гледайте първия ред на съставките. Ако там са посочени вода и сол, тогава би трябвало да знаете, че повече от половината от продукта се състои от саламура.

После ще би трябвало да изпиете литър чиста вода, защото от подобен „ деликатес “ ще изсъхне устата ви.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР