Повечето от нас вероятно не са забелязали малките лепенки върху

...
Повечето от нас вероятно не са забелязали малките лепенки върху
Коментари Харесай

Шокирах се, когато разбрах значението на лепенките върху плодовете. Мислех, че не са важни

Повечето от нас евентуално не са забелязали дребните лепенки върху плодовете. 

В допълнение към ярките лога има и дигитален PLU код, който най-често е от 4 числа. Оказва се, че производителите на плодове освен се пробват да се популяризират, само че и ни дават значима информация за потребителите.

Ще ви разкажем по какъв начин да разберете какво значат тези числа и техните секрети.

Четирицифрен код, започващ с с 3 или 4

Ако върху стикера има единствено четирицифрено число, това значи, че плодът (или зеленчукът) е бил отгледан благодарение на модерни аграрни техники – в това число значителни количества торове и пестициди.

Петцифрен код, започващ с 8

Когато видите този стикер, значи плодът е бил генетично модифициран по време на процеса на напредък. Да, по този начин е. Именно ГМО храната продължава да провокира толкоз доста разногласия. Изследванията демонстрират, че динята, бананите и папаята са типовете плодове, които са най-често генетично модифицирани.

Петцифрен код, започващ с 9

Ако видите този вид код, това значи, че плодовете са отгледани по старите аграрни способи на нашите предшественици: със личните ни ръце и без никакви химикали. Това са органични артикули.

Ако плодът няма PLU код

Повечето хора се пробват да намерят плодове без стикери. Но това може да бъде рисково: плодовете, които се внасят от чужбина, постоянно би трябвало да бъдат етикетирани. Най-вероятно стикерът е отстранен по съответна причина.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР