Центалната избирателна комисия взе решение да свали имунитета на кандидата

...
Центалната избирателна комисия взе решение да свали имунитета на кандидата
Коментари Харесай

След искане на Гешев: ЦИК отне имунитета на кандидат-депутат заради купен вот

Центалната изборна комисия взе решение да смъкна имунитета на претендента за депутат от коалиция " Изправи се! Мутри вън! " Цветелин Георгиев . Прокуратурата заяви през днешния ден, че той ще бъде притеглен към наказателна отговорност за пазаруване на гласове за идните избори на 11 юли.

От известието на държавното обвиняване излиза наяве, че против човек с букви Ц.Г. се води досъдебно произвеждане, стартирано от ОДМВР-Бургас, за пазаруване на гласове. Събрани са доказателства, че на 29 юни в бургаското село Маринка кандидат-депутатът е дал на четири лица имотна полза за да ги склони да упражнят изборното си право на изборите за 46-ото Народно заседание в интерес на избрана коалиция.
 Гешев желае имунитета на претендент за народен представител поради пазаруване на гласове Гешев желае имунитета на претендент за народен представител поради пазаруване на гласове
Главният прокурор Иван Гешев изиска от Централната изборна комисия позволение за привличане към наказателна отговорност на претендент...

Междувременно от обединението " Изправи се! Мутри вън! " оповестиха, че изтегля от листата Цветелин Георгиев.

" Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи върховенството на закона. От този миг нататък Георгиев е отхвърлен от листата, с цел да се обясни цялата истина и да не се попречва следствието.

За напускането си през днешния ден Георгиев ще подаде надлежните документи. За нас върховенството на закона е съществена полезност и всяко негово нарушаване, без значение от кого, считаме за извънредно недопустимо ", се споделя в известие до медиите.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР