Американският долар е изправен пред друго предизвикателство, тъй като търговията

...
Американският долар е изправен пред друго предизвикателство, тъй като търговията
Коментари Харесай

БРИКС: “Удар под кръста” за долара и бум на транзакциите между Русия и Иран

Американският $ е изправен пред друго предизвикателство, защото търговията сред страните от БРИКС доближава нов връх.

Новинарската организация на Emirates оповестява, че икономическите транзакции сред два основни члена на БРИКС са надхвърлили $50 милиарда за първи път.

БРИКС, междуправителствена организация, предопределена да предизвиква по-тесни стопански връзки и съдействие сред нациите-членки, има за цел да обезпечи противотежест на западните съюзи.

Трябва да се означи, че единствено търговията сред Русия и Индия доближи $17.5 милиарда през първото тримесечие на тази година.

Освен това тяхната търговия с локални валути се е повишила с над 5%, което оказва въздействие върху световната позиция на щатския $. През първото тримесечие износът на Русия за Индия надвиши $16 милиарда, до момента в който износът на Индия за Русия бе повече от $1 милиард, отбелязвайки 22% нарастване по отношение на миналата година.

Докладите също по този начин демонстрират, че страните от БРИКС работят върху създаването на лична валута, с цел да ускорят напъните си за дедоларизация. Освен това тези народи натрупват злато на рекордни равнища.

От самото си основаване БРИКС е открит по отношение на задачата си да понижи зависимостта от щатския $ и се е утвърдил като значима опция на западните стопански сили.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР