Предложените спот Етериум ETF се сблъскват с пречки, тъй като

...
Предложените спот Етериум ETF се сблъскват с пречки, тъй като
Коментари Харесай

Забрана на стейкингът може да навреди на Етериум ETF – ето защо

Предложените спот Етериум ETF се сблъскват с спънки, защото емитенти като Fidelity и Ark Investment отдръпват проектите си за стейкинг заради регулаторни опасения.

Премахването на проектите за стейкинг от Етериум ETF може да понижи привлекателността им за вложителите. Стейкинът е основен за Етериум и други блокчейни, основани на консенсусния механизъм за доказателство за залог, което разрешава на притежателите да обезпечат мрежата и да печелят награди. Без тази алтернатива вложителите може да предпочетат директните покупки на ETH на крипто пазара за евентуални облаги.

Брайън Рудик, старши пълководец в GSR, акцентира минуса на държане на ETH посредством американски ETF заради загуба на награди за стейкинг. Тъй като ETF не могат да дават тези награди, вложителите може да предпочетат непосредствено закупуване на актива.

Позицията на SEC по отношение на стейкингът е от решаващо значение, като се имат поради нейните последствия за класификацията и регулирането. По-рано Kraken беше изправен пред контрола на SEC по отношение на услугите си за стейкинг, което демонстрира регулаторни провокации в тази сфера.

Айеша Киани, основен действен шеф на MNNC Group, означи, че този развой за Етериум награди се преглежда като скъпа книга заради неговия капацитет за рентабилност, в сходство със стандартите на SEC. Това визира решенията на огромни емитенти на ETF като Fidelity и VanEck.

Премахването на проектите за стейкинг се гледа позитивно от някои бранители на промишлеността като Лео Мизухара, създател на Hashnote, който се опасява от концентрация в Етериум.

Рудик от GSR добави, че изключването на стейкинг от ETF може да защищити Етериум от евентуално институционално владичество, предотвратявайки несъразмерното струпване от страна на емитентите на ETF и поддържайки салдото на мрежата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР