Камарата на представителите на САЩ одобри нов законопроект за крипто,

...
Камарата на представителите на САЩ одобри нов законопроект за крипто,
Коментари Харесай

Американското правителство прие нов законопроект за криптовалутите

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди нов законопроект за крипто, наименуван Закон за финансовите нововъведения и технологии за 21-ви век (FIT21).

Законопроектът, подсилен от републиканците, беше признат с поддръжката на двете партии, като получи 279 гласа “за ” и 136 “против ”. Трябва да се означи, че 71 демократи се причислиха към републиканците в поддръжка на законопроекта, до момента в който 133 демократи се опълчиха. По същия метод измежду републиканците единствено трима гласоподаваха срещу, а 208 го поддържаха.

FIT21 има за цел да даде ясни разпореждания за цифровите активи, за които крипто промишлеността от дълго време се застъпва. Въпреки запасите от администрацията на Байдън, която не заплаши с несъгласие, законопроектът се възприема като позитивна стъпка за промишлеността. Законопроектът се стреми да позволи регулаторни спорове сред Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) във връзка с крипто надзора.

Приемането на законопроекта в комисиите на Камарата на представителите беше двупартийно, определяйки криптоактиви и разпределяйки регулаторни отговорности сред SEC и CFTC. Той изключва децентрализираните финанси от своя обсег и се стреми да обезпечи регулаторната изясненост.

Сега обаче законопроектът е изправен пред нестабилно бъдеще в Сената, където смяната на целите преди изборите може да повлияе на напредъка му. Въпреки това приемането му в Камарата се преглежда като значим крайъгълен камък в регулирането на цифровите активи в Съединени американски щати.

Лидерите и организациите в промишлеността показаха поддръжка за FIT21, като подчертаха нуждата от регулаторна изясненост за поощряване на нововъведенията и отбрана на потребителите. Те настояват, че Съединени американски щати би трябвало да запазят водачеството си във финансовите нововъведения, изключително когато други райони напредват в регулирането на цифровите активи.

Въпреки опасенията, повдигнати от някои демократи по отношение на евентуалната неустойчивост на пазара и регулаторните малки врати, двупартийната поддръжка на законопроекта акцентира възходящото самопризнание за значимостта на регулирането на крипто промишлеността в Съединени американски щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР