Андрей Новаков, кандидат за евродепутат от ГЕРБ – СДС, посети

...
Андрей Новаков, кандидат за евродепутат от ГЕРБ – СДС, посети
Коментари Харесай

Андрей Новаков, кандидат за евродепутат от ГЕРБ-СДС: Решението на проблема с опашките по границите е в Брюксел

Андрей Новаков, претендент за евродепутат от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, посети на 22 май 2024 година Стара Загора. Той организира среща с представители на транспортния бранш, защото един от значимите му задължения като доскорошен представител в Европейския парламент е да работи за облекчение на изискванията на труд на българските компании, осъществяващи интернационалните транспорти.

Участниците в срещата приветстваха самодейността на Андрей Новаков да има средноевропейски норматив за 60-секундна инспекция на камион на европейска граница и му благодариха за всеотдайната работа.

„ За да се извърши в реалност това, е необходим надзор и следващи наказания от Брюксел, тъй като всеки камион има загуба от 200 евро дневно, когато стои с дни на границата, с цел да мине инспекция. Трябва да сложим завършек на пропуснатите изгоди и изгубени клиенти “ – съобщи Андрей Новаков.

Той добави, че в случай че още веднъж получи доверието на хората и бъде определен за евродепутат ще организира среща с новия еврокомисар по превоз, с цел да изиска специфичен режим за България и Румъния, с цел да се реши казусът с километричните опашки по границите.

„ Трябва и Европейската комисия да се ангажира. Или да влизаме неотложно в Шенген, или да получим дерогация, с която България и Румъния по-лесно да контролират пътуването между тях. Недопустимо е камионите да се теглят на кантар през 200 метра, изключително в случай че ремаркето е пломбирано, и инспекции да има на всяка граница, откакто един път е осъществен надзор на европейска граница “ – безапелационен е претендентът за евродепутат.

Той уточни, че преди седмица за ден през Видин са минали по 400 камиона, а през вчерашния ден едвам 210. Причината за това е слабата организация от румънска страна. За задачата Андрей Новаков ще изиска диалог с румънския дипломат.

„ Такъв проблем има и в Гърция, Словения, Унгария… Виждал съм опашки през лятото по гранични пунктове и в Австрия, и в Германия. Решението на този въпрос е в Брюксел. От години отговорността за това се трансферира сред обособени институции и обособени страни. Единен европейски норматив от 60 секунди е трайно решение за нормализиране на ситуацията по границите “ – сподели в умозаключение Андрей Новаков. 

Той посети компании в Стара Загора и Казанлък и организира среща с представители на бизнеса. В тях участваха още Илиана Жекова, претендент за депутат от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Старозагорски регион и общинският началник на ГЕРБ в Стара Загора Мартин Мартинов.

На изборите за членове на Европейския парламент на 9 юни за ГЕРБ – Съюз на демократичните сили се гласоподава с № 22.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР