Goldman Sachs Group Inc. смята, че ако Федералният резерв запази

...
Goldman Sachs Group Inc. смята, че ако Федералният резерв запази
Коментари Харесай

Ето как доларът може да бъде подсилен за по-дълго време според Goldman Sachs

Goldman Sachs Group Inc. счита, че в случай че Федералният запас резервира постоянни лихвени проценти, до момента в който други страни изберат тяхното понижаване, доларът може да остане по-силен за по-дълъг интервал от време.

Анализаторите плануват понижаване на лихвените проценти в Канада, Обединеното кралство и еврозоната през юни, което евентуално може да усили разликите в политиките.

През тази година доларът се ускори по отношение на всички съществени валути, като показателят на Bloomberg, отразяващ неговата непоклатимост, се увеличи с близо 3%.

Пазарните настройки във връзка с намаляването на лихвените проценти от страна на Фед се трансформираха, като подозренията се появиха след удобните данни за инфлацията през април. Макар че до края на годината се чакат понижения на лихвените проценти с към 40 базисни пункта, първите 25 базисни пункта са планувани за съвещанието през ноември.

Управителят на Федералния запас Кристофър Уолър допусна, че продължаващото намаляване на данните от Съединени американски щати през идващите няколко месеца може да провокира разглеждане на опцията за понижаване на лихвените проценти до края на 2024 година За разлика от него президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард загатна за допустимо намаляване през идващия месец, отбелязвайки, че бързият напредък на потребителските цени значително се е нормализирал.

От Goldman Sachs акцентират, че политиците наблюдават от близко измененията във Фед, с цел да смекчат валутната волатилност. Те допускат, че в случай че централните банки по света приложат съкращенията по-рано и по-агресивно от Фед, това може да помогне на Съединени американски щати да реализират инфлационната си цел.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР