Партията не може да спре да съществува. Тя има легитимно

...
Партията не може да спре да съществува. Тя има легитимно
Коментари Харесай

Зафиров: Преврат в БСП няма, партията не може да спре да съществува

" Партията не може да спре да съществува. Тя има законно управление, което би трябвало да организира този цикъл отчетни избори и би трябвало да се направи тази смяна, които всички желаем. Мога да подсигурявам едно – че изборът ще бъде почтен. … Едно от първите неща, които ще инициира Изпълнителното бюро още тази седмица, е старт на доста динамичен, деен разговор с локалните структури ", заявява той. Това съобщи пред БНР определеният за краткотраен ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.

Зафиров призна, че резултатът от миналите избори е извънредно слаб и пагубен. Според него виновността за тези тежки резултати не може да бъде вменявана на един човек. Промяна обаче би трябвало да има, безапелационен е той.

По думите му вчерашното съвещание на Пленума на Националния съвет на Българска социалистическа партия е било постоянно и свикано в резултат на решение на Изпълнителното бюро след подадената оставка от Корнелия Нинова като ръководител на партията. Заседанието не е свикано въз основата на подписки, преврати или каквото и да било, а на база на законно решение, безапелационен бе Зафиров.

" Преврат няма. Има подадена оставка от ръководителя. Оттам нататък нашата процедура е ясна – събира се Пленумът и избира краткотраен представляващ, който да организира цикъла от избори в партията, да провежда и организира обичайния събор на Бузлуджа и да приключим с конгреса през ноември. Няма нищо неразбираемо в тази процедура и нищо по-различно от програмата, по която сме вървели и преди оставката на Нинова ".

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР