Тамянът и чесънът са две силно ароматни вещества, познати и

...
Тамянът и чесънът са две силно ароматни вещества, познати и
Коментари Харесай

Как помага изгарянето на тамян с чесън

Тамянът и чесънът са две мощно ароматни субстанции, познати и необятно употребявани още от древността до през днешния ден.

Тамянът е ароматна смола, добивана доста преди новата епоха. Тя отделя благоуханен пушек при изгаряне и по тази причина е употребена при религиозни церемонии в Древна Гърция, Египет и Вавилон. Самата дума тамян значи изгаряне, което подсказва, че веществото се използва главно като се изгаря, произвеждайки благоуханен пушек.

Този пушек се употребява за разнообразни пречистващи религиозни ритуали както в будизма, по този начин и в християнството. Запаленият тамян се употребява за прекадяване на пространства и движимости, а също и на храна по време на религиозни празници.

Тамянът има и славата на мощно средство за битка с нечисти сили и сили, защото има дарба да прочиства въздуха. Той е съществена съставна част във всевъзможни смеси за заличаване на злонамерени тъмни сили, употребява се и независимо с тази цел.

 Тамян с чесън Снимка: xbqs42/pixabay.com

Чесънът е фалшификация, която също се отличава със мощния си мирис. Тя е освен извънредно постоянно употребена добавка към храната, само че и билка с лечебно деяние поради бактерицидните и противовъзпалителните си свойства. В ежедневната приложимост чесънът се смачква или нарязва на ситно, с цел да се включи като съставна част в храната, може да се изсуши и стрие на прахуляк, с цел да се използва за медицински или хранителни цели.

Заради пречистващите му свойства, на чесъна също се приписват и качества да прогонва зли сили. В националните вярвания сплетените глави чесън са най-силното средство за прогонване на демони и зли духове.

Затова тамянът и чесънът се употребяват и дружно в магьосническата процедура. По време на заклинания, в които се изгаря тамян, магьосниците прибавят и чесън, с цел да се предпазят от отрицателните въздействия за тъмните сили, които се събират в близост при такива ритуали.

 Изгарянето на тамян с чесън

Изгарянето на тамян и чесън най-често се употребява, когато би трябвало да се скапе някое проклинание, защото и двете съставки имат мощно прочистващо деяние и в тандем могат да разрушат връзките в мощно съсредоточената отрицателна сила, каквато на процедура е проклятието.

Ароматният пушек, който се отделя при горенето, разпръсква енергийните частици на тъмната сила в пространството и това отваря място за чиста сила, която заменя отрицателната. Проклятието престава да тегне над човешката аура.

От двете съставки може да се направи и мощен амулет за отбрана от зловредни въздействия.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР