Роденият на 13 май 1956 г. в Папансам, Индия, Шри

...
Роденият на 13 май 1956 г. в Папансам, Индия, Шри
Коментари Харесай

Как да сбъднеш мечтите си според Шри Шри Рави Шанкар

Роденият на 13 май 1956 година в Папансам, Индия, Шри Шри Рави Шанкар е знаменит нравствен преподавател, филантропичен водач и дипломат на мира. Основател е на фондация „ Изкуството да живееш “, която има над милион и половина почитатели по целия свят. Изключително вдъхновяваща персона е, която посредством своите лекции, курсове и техники за медитиране е съумял да помогне на доста хора да осъществен фантазиите си и да живеят в мир със себе си и всички към тях.

Шри Шри Рави Шанкар среща своите почитатели посредством своя 21- дневен курс за придобиване знания и техники за медитиране, свързани със справяне със напрежението, отрицателните страсти, реализиране на вътрешно задоволство от живота и сбъдване на желанията ни.

Всъщност водената медитация за сбъдване на желанията е кулминационната точка и с нея се срещаме точно в последния, 21-ви ден. В предходните дни водените медитации обгръщат тематики като Какво разкриват очите ни без мисли, Дар на живота, Какво е нулево положение, За цветовете на съзнанието и така нататък Водената медитация за сбъдване на желанията е последната и е с дълготрайност от към 23 минути.

Сами се досещате, че няма по какъв начин да ви предадем думите на Шри Шри Рави Шанкар и ще би трябвало сами да посетите неговите лекции и курсове, или пък да се запознаете с техниките на медитация, гледайки ги онлайн.

Важно е, както споделя самият Шри Шри Рави Шанкар във водената от него медитация Как да сбъднеш фантазиите си, е да слушате „ леко “, без изпитание, тъй като медитацията не изисква старания. Просто се докоснете до неговите думи, само че не пропускайте да се наслаждавате и на заобикалящата ви среда като песента на птичка или ромона на някое езеро.

Медитацията е жив шадраван от обич и наслада, а нашата природа е щастието, споделя Шри Шри Рави Шанкар, преди да премине към водената медитация Как да сбъднеш фантазиите си.

 Как да сбъднеш фантазиите си

Споменахме към този момент, че няма по какъв начин в тези редове да медитираме дружно с този международно приет нравствен преподавател, само че пък можем да споделим с вас някои от неговите най-вдъхновяващи цитати на гуру Дев.

„ Просто бъди натурален, неналожителен и се отпусни. Приеми нещата такива, каквито идват и продължи напред. Не се заклещвай на едно място. Умът ти играе толкоз доста номера, с цел да те държи трагичен. Пей, медитирай, служи. Включи се в доброволческа активност. "

„ Когато направиш нова неточност, това не е неточност - ти си научил скъп урок. Но когато правиш една и съща неточност още веднъж и още веднъж, това е огромна неточност. Грешката просто значи, че си " пропуснал да научиш " урока, който е пристигнал пред теб. Не оплаквай грешката си. Просто си вземи поука от нея. "

„ Година не минава без наслада или провокации. Използвай всеки миг на наслада да служиш и виждай всяко предизвикателство като опция да израснеш. "

„ Копнежът самичък по себе си е божествено качество. Да копнееш за материални неща, те прави неподвижен. Да копнееш за безкрайността, те изпълва с живот. "

„ Вместо да обръщаме мозъка си във вътрешността, когато се появят проблемите, ние какво вършим? Ние преследваме казуса и когато преследваме казуса, ние биваме напълно потопени в тази посока, напълно завлечени в тази посока, и тогава нашата сила понижава и ние се сриваме. Не е ли това, което се случва? “

„ Първата стъпка в придобиването на убеденост е да знаеш, че не познаваш себе си. Когато си мислиш, че познаваш себе си, единствено тогава си приписваш всички отрицателни събития и качества. Но когато се събудиш и видиш, че в действителност не познаваш себе си, тогава това е едно ново начало. Тогава ще откриеш толкоз доста мощни страни вътре в себе си, които не си осъзнавал преди. "

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР