Животът често може да се окаже като поредица от предизвикателства,

...
Животът често може да се окаже като поредица от предизвикателства,
Коментари Харесай

Как да прекъснем цикъла от нещастия?

Животът постоянно може да се окаже като поредност от провокации, които наподобяват като неуспехи и разочарования, оставяйки ни в цикъл от несгоди и липса на шанс.

За някои хора този цикъл е краткотрайно събитие, което може да се стопи и да се излезе от него, само че за други той може да се откри като общоприет метод на живот. Въпреки това значимо е да осъзнаем, че този цикъл не е неминуем и можем да изберем да променим своите мисли, страсти и държание, с цел да излезем от него и да реализираме по-положителен и сполучлив метод на живот.

Ето няколко потребни съвета, с които да прекъснете цикъла от несгоди:

Разберете аргументите за цикъла от несгоди

Преди да започнете да променяте нещата, е значимо да разберете за какво се намирате в цикъла от несгоди и липса на шанс. Прегледайте своите мисли, страсти и държание и обръщайте внимание на отрицателните трендове. Може да бъде потребно да пишете за своите мисли и усеща, с цел да идентифицирате общи тематики или мостри.

Променете отрицателните убеждения

Когато идентифицирате отрицателни убеждения, които водят до цикъла от несгоди, работете по смяната им. Заменете ги с положителни и подкрепящи убеждения за себе си и света към вас. Например, в случай че вярвате, че не заслужавате благополучие или триумф, заменете тази мисъл с разбиране във вашата лична стойност и опциите ви за смяна.

Управлявайте напрежението

 Прекъсване цикъл от несгоди?

Стресът може да бъде фактор, който поддържа цикъла от несгоди и липса на шанс. Научете се да управлявате напрежението си посредством техники за релаксация като медитация, осъзнато дишане и йога. Практикувайте постоянно физическа интензивност, която ще ви помогне да разтоварите напрежението и да поддържате положително физическо и прочувствено здраве.

Потърсете поддръжка и схващане

Не се стеснявайте да потърсите поддръжка от другари, семейство или професионален съветник, в случай че се чувствате затворени в цикъла от несгоди и липса на шанс. Разговаряйте с някой, на който гласувате доверие за своите прекарвания и усеща. Близките ви хора могат да усетят и схванат вашите страсти, както и да ви дадат потребни препоръки за справяне с събитията.

Търсенето на професионална поддръжка също е нужен вид, в случай че усещате, че се затваряте в себе си и се чувствате прекомерно притиснати. Проучете опциите за съвещания с терапевт или психолог, който може да ви помогне да се справите със комплицираните прочувствени и психически провокации.

Променете своя метод към живота

 Щастие

Накрая, пробвайте се да измененията своя метод към живота като цяло. Създайте положителни привички и рутина, която ще ви поддържа във вашите цели и стремежи. Фокусирайте се върху благоденствието, благополучието и приноса си за другите. Намерете способи да се ангажирате с неща, които ви вълнуват и въодушевяват, и които ви оказват помощ да развивате капацитета си.

Бъдете отворени към живота и му се наслаждавайте. Спрете да анализирате и да мислите по какъв начин ще реагират близките, а се фокусирайте върху личните си стремежи. Подхождайте към живота по-позитивно и се вгледайте в същински стойностните неща – това ще ви помогне да видите неща, които сте пропущали до момента.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР