Волейболистите на България записаха първа победа в Лигата на нациите.

...
Волейболистите на България записаха първа победа в Лигата на нациите.
Коментари Харесай

Първа победа на лъвовете в Лигата на нациите

Волейболистите на България записаха първа победа в Лигата на нациите. В Анталия съставът на Джанлоренцо Бленджини надделя тима на Съединени американски щати с 3:1 гейма (21, 20, -21, 21) и след две провали с по 0:3 от олимпийския първенец Франция и Канада, постави фактическия старт на акцията си в шампионата.
Победата е и първа за италианския народен селекционер в формален дуел. Президентът на волейбола Любо Ганев разпорежда на италианеца  огромни очаквания да вдигне тима и да усъвършенства резултатите по отношение на последните години. " Лъвовете " надвиха над мощен противник, който обаче не отиде на първия шампионат от Лигата с всички най-хубави състезатели.
Но Съединени американски щати си е Съединени американски щати, а успеха си е победа. В какъвто и да е състав, американците са тим №3 в международната класация при мъжете, а пред тях са единствено Полша и Италия, до момента в който нашите са №19.
За триумфа Димитър Димитров наниза 22 т. (1 блок, 1 ас) Аспарух Аспарухов добави 15 (4 аса), а Георги Татаров - 14 (1 блок, 1 ас). ЗА Съединени американски щати Джейк Хейнс приключи с 28 т. (4 блока, 1 ас).
Със извоюваните 3 т. нашите се изкачиха 11-и като изпревариха Аржентина, Турция, Германия и Иран, а Съединени американски щати остават 16-и с 1 извоюван гейм.
Снощи българите играха последния си мач в Анталия - против Нидерландия, а в идващия минитурнир в Япония (4-9 юни) ще срещнат Полша, Германия, Иран и Словения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР