Световната здравна организация (СЗО) е установила повече от 80 случаи

...
Световната здравна организация (СЗО) е установила повече от 80 случаи
Коментари Харесай

СЗО е открила повече от 80 случаи на маймунска шарка в 12 страни


Световната здравна организация (СЗО) е открила повече от 80 случаи на маймунска шарка в над 12 страни. Под наблюдаване са и още 50 случаи, за които от организацията не оповестяват къде са открити.

Заразата към този момент беше доказана в 9 европейски страни, както и в Съединени американски щати, Канада и Австралия . Маймунската шарка се среща най-често в Централна и Западна Африка . Това е рядка вирусна зараза, която протича със междинна тежест за човешкия организъм и се преодолява за няколко седмици, написа Би Би Си като цитира представители от Националната здравна система на Англия (NHS).

Вирусът не се популяризира елементарно сред хората и не съставлява огромна опасност за популацията. Срещу него не съществува характерна ваксина, само че тази против едрата шарка дава до 85% отбрана.

Европейските страни, в които бяха доказани случаи на болестта до момента, са Англия, Испания, Португалия, Германия, Белгия, Франция, Нидерландия, Италия и Швеция .

СЗО дефинира деянията като „ атипични “, защото се случват в региони, в които появяването им е рядка. От организацията подчертаха, че работят със здравните управляващи на всяка от засегнатите страни и предизвести против стигматизирането на избрани обществени и етнически групи, които могат да се окажат по-силно повлияни от болестта.

СЗО въпреки всичко изрази терзание, че макар ниската инфекциозност, с началото на летния сезон и огромните събирания на хора по време на почивки, празненства и фестивали, разпространяването може да се усили. Някои от европейските държавни управления към този момент започнаха запасяване с ваксини против едра шарка.

Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР