Докато Южна Африка се подготвя за изборите на 29 май,

...
Докато Южна Африка се подготвя за изборите на 29 май,
Коментари Харесай

Управляващите в Южна Африка може да загубят мнозинство

Докато Южна Африка се приготвя за изборите на 29 май, един от самостоятелните претенденти приканва за дълбока смяна в политиката на страната. Анеле Мда споделя, че ще се опита да промени страната, в случай че стане новият президент. Тя не спести думите си, когато очерта защо ще се подпишат южноафриканските гласоподаватели, когато изберат претенденти за Народното събрание на идния избор.

 
Ще подобавам към всеки въпрос обективно. Няма да имам общоприетоо закрепено съглашение за коалиция с никого. Няма да имам непрекъснати другари, с които да съм в съюз. Няма да построявам непрекъснати съдействия с никого. Ще завърша мандата си като независим, самостоятелен член на Народното събрание, който служи на народа на Южна Африка и е директно виновен пред него.
Анеле Мда, самостоятелен претендент

Мда загатна обвиняванията против президента на Африканския народен конгрес Сирил Рамафоса, който беше упрекнат, че е укрил цели 4 млн. $ във фермата си, преди да бъдат откраднати през 2020 година Миналата година Рамафоса беше освободен от отговорност за нарушаванията, осъществени от органа за публичен контрол във връзка със абсурда. Но Мда съобщи, че това е „ подигравка на правораздаване “.

Въпреки че Южна Африка се счита за една от най-напредналите африкански страни, несъгласията в нея са ярки. Безработицата и бедността са най-наболелите проблеми за болшинството от хората. Африканският народен конгрес, в миналото управителен от Нелсън Мандела, е на власт от края на системата на апартейда, в която бялото малцинство управляваше през до 1994 година Последните социологически изследвания демонстрират, че поддръжката за управляващите е под 50 %, което допуска, че той може да бъде заплашен да загуби парламентарното си болшинство за първи път.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР