Китай прекрати двудневните военни учения около Тайван, в които симулира

...
Китай прекрати двудневните военни учения около Тайван, в които симулира
Коментари Харесай

Китай прекрати двудневните военни учения около Тайван

Китай приключи двудневните военни учения към Тайван, в които симулира офанзиви с бомбардировачи и се упражнява да се качва на борда на кораби.  Тайванското министерство на защитата разказа детайлно в събота участващите китайски военни самолети и военни кораби, оповестява " Ройтерс ".

Военният канал на китайската държавна телевизия заяви късно в петък, че ученията са завършили. Коментар в формалния вестник People`s Liberation Army Daily сподели, че те са траяли два дни от четвъртък до петък, както беше оповестено по-рано.

Министерството на защитата на Китай не отговори на искане за коментар в събота.

Китай, който твърди, че демократично управляваният Тайван е негова лична територия, започва ученията " Съвместен меч - 2024A ". Това се случва три дни откакто Лай Чинг-те стана президент на Тайван, човек, който Пекин споделя, че е " сепаратист ".

Според Пекин, ученията са наказване за речта на Лай при встъпването в служба в понеделник, в която той сподели, че двете страни на Тайванския проток " не са подчинени една на друга ", което Китай преглежда като декларация, че двете са обособени страни.
 Хиляден митинг в Тайван против промените и китайското въздействие
Хиляден митинг в Тайван против промените и китайското въздействие

Китай, който твърди, че Тайван е негова територия, организира втори ден военни учения към острова

Лай неведнъж е предложил договаряния с Китай, само че е бил отхвърлян. Той споделя, че единствено народът на Тайван може да реши бъдещето си и отхвърля претенциите на Пекин за суверенитет. Правителството на Тайван осъди ученията и съобщи, че няма да се уплаши от китайския напън.

В петък 46 китайски военни самолета пресякоха междинната линия на Тайванския пролив, която преди този момент е служила като неофициална преграда сред двете страни, заяви в събота министерството на защитата на Тайван. Той сподели, че е засякъл общо 62 китайски самолета и 27 военноморски кораба.

Самолетите, в това число усъвършенствани изтребители Су-30 и бомбардировачи H-6, способни да носят нуклеарно оръжие , летяха в пролива, както и надолу към канала Баши, който разделя Тайван от Филипините, сподели министерството.

В петък той разгласява фрагменти, снимани от самолети на тайванските военновъздушни сили на китайски изтребител J-16 и H-6 , само че не сподели тъкмо къде е изработен.

През последните четири години Китай постоянно провежда военни дейности към Тайван, в това число огромни военни учения през 2022 година и през 2023 година

Ежедневният коментар на Народната освободителна войска, оповестен като " гласът на военните ", споделя, че Лай е решен да работи като " пешка " за външни сили, с цел да лимитират развиването на Китай.
 АП: Тайван сложи войските си в положение на нараснала подготвеност
АП: Тайван сложи войските си в положение на нараснала подготвеност

Напрежение в сериозен район

" Ако сепаратистките сили за самостоятелност на Тайван упорстват да вървят по своя път или даже да поемат опасности, PLA ще се подчини на заповедите и ще предприеме решителни дейности за уверено разтрошаване на всички сепаратистки заприказва ", се споделя в него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР