Доналд Тръмп, въпреки криминалните си присъди, все още води в

...
Доналд Тръмп, въпреки криминалните си присъди, все още води в
Коментари Харесай

Байдън не може да спечели от мазето

Доналд Тръмп, макар престъпните си присъди, към момента води в конкуренцията за президентските избори през ноември, с към процентен пункт на национално равнище и със обилни преднини в съвсем всеки щат, където борбата е оспорвана.

Рейтингът на утвърждение на Байдън доближи най-ниското си равнище от 2021 година и не е надхвърлял 40% за девет месеца, написа в публицистичната си публикация организация " Блумбърг ". Разбира се, предизборните прогнози може и да бъркат. Тръмп към момента може да се самоунищожи (или в действителност да отиде в затвора). Избирателите към момента не обръщат задоволително внимание на това. Нещата могат да се трансформират. Но единствено пет месеца преди изборите алармата за паника би трябвало да се е присъединила.

Президентът би трябвало да промени курса, в случай че желае втори мандат. Къде тогава би трябвало да бъде фокусът? Избирателите непрекъснато споделят, че незаконната имиграция е главен проблем. И въпреки всичко Байдън не съумя да откри пореден метод. След като демонтира политиките на своя предходник, той се забави с предприемането на смислени дейности, когато в американските градове дойде рекордно огромен брой мигранти без документи. Сега той изостава с към 30 % по въпрос, който може да се окаже решителен през ноември. Т

ози месец президентът издаде нормативни актове, които на процедура не разрешават леговище на лицата, които са минали границата незаконно. Но този ход беше просрочен, стеснен и ще бъде оспорван в съда. Байдън би трябвало да ускори правоприлагането и да ограничи тласъците за нелегално влизане. Обвиняването на опозицията няма да даде резултат. Същото важи и за другия главен приоритет на гласоподавателите - стопанската система. Байдън заслужава самопризнание за мекото приземяване след пандемията, за закъснение на инфлацията, повишение на заплатите и задържане на растежа на работните места. Но гласоподавателите не са удовлетворени и не им харесва, когато им споделят да се откажат от това.

Байдън изостава от Тръмп с близо 20 % във връзка с стопанската система, до момента в който съвсем две трети от гласоподавателите не утвърждават напъните му да понижи инфлацията. Гласоподавателите от работническата класа - по-специално чернокожите и латиноамериканците - го напущат в обилни количества, изтъквайки най-много като причина виталния стандарт. Политиките на Байдън не съумяват да се оправят с казуса и прекалено много от тях рискуват да го усложнят.

Неговите зле премислени такси ще попречат на конкуренцията и ще обложат американските консуматори. Усилието му да опрости дълга по студентските заеми в размер на 1 трилион $ е регресивно. Той би трябвало да спре да субсидира търсенето на жилища, като в това време покачва цената на новите оферти. Той би трябвало да облекчи федералните правила за договаряне и публични поръчки, които покачват разноските за строителство. Той би трябвало да ограничи пропагандата си по отношение на новите разпореждания. И би трябвало да смекчи безкрайните си отстъпки към синдикатите, които оказват помощ на малцинството от гласоподаватели за сметка на болшинството.

Президентът не може да продължава да прави това, което прави, и да чака друг резултат. Той не може да води акция от мазето, както направи по време на ковид-хаоса от 2020 година Той се нуждае от визия за идващите четири години, която да разшири привлекателността му оттатък актуалната му база от хладни поддръжници. Ако той не се промени, изборите ще бъдат извоювани от Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР