В Брюксел се подготвят работни групи, които обсъждат как НАТО

...
В Брюксел се подготвят работни групи, които обсъждат как НАТО
Коментари Харесай

Орбан: В Брюксел се обсъжда как НАТО да участва във войната в Украйна

В Брюксел се приготвят работни групи, които разискват по какъв начин НАТО може да взе участие в руско-украинската война. Това призна унгарският министър-председател Виктор Орбан.

" Има някои тревожни прилики сред в този момент и интервала, когато се е подготвяла Първата и Втората международна война. Това, което се случва през днешния ден в Брюксел и Вашингтон, или сега повече в Брюксел, в сравнение с във Вашингтон, основава въодушевление за възможен боен спор, който бихме могли да определим като подготовка за влизане на Европа във война ", акцентира унгарският министър председател.

Орбан съобщи, че Унгария като член на НАТО има представители в тези групи, само че не желае да взе участие в спора нито с финансов принос , нито с изпращане на оръжия, даже в границите на НАТО.

" В историята на НАТО в действителност в никакъв случай не е имало обстановка, в която страна членка толкоз намерено и ясно да се придържа към главните правила на НАТО, както прави Унгария в този момент ", сподели министър председателят и добави, че заради това Будапеща би трябвало " да предефинира позицията си във военния съюз ".

Той добави, че опасенията, че Русия ще нападне член на НАТО, са неоснователни и добави, че войната в Украйна, която продължава към този момент 3 години, е посочила границите на опциите на Москва.

" Руската войска води сериозна и сложна война с украинците. Ако руснаците бяха задоволително мощни, с цел да победят украинците с един размах, те към този момент щяха да са го създали ", акцентира главата на унгарското държавно управление, представен от БГНЕС.

Орбан съобщи, че военните благоприятни условия на НАТО надалеч надвишават тези на Украйна, тъй че е малко евентуално Русия или която и да е друга страна да нападне НАТО.

" Не считам за разумно Русия, която не може да победи даже Украйна, внезапно да пристигна и да погълне целия западен свят. Вероятността това да се случи е извънредно дребна ", съобщи унгарският водач.

Орбан твърди, че счита споменаването на съветската опасност за въведения към по-задълбочено присъединяване на Запада във войната в Украйна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР