Производителите на смартфони с Android ще вдигнат цените на своите

...
Производителите на смартфони с Android ще вдигнат цените на своите
Коментари Харесай

Очаква се поскъпване на смартфоните с Android

Производителите на смарт телефони с Android ще вдигнат цените на своите артикули. Това съобщава Digital Trends.

Журналистите на медията се позоваха на доклад на известния китайски блогър Digital Chat Station. Според него до края на 2024 година доста нови смарт телефони ще бъдат по-скъпи от актуалните модели. Специалистът свързва това с стартирането на Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, процесор, който ще се употребява в доста водещи модели.

Новият чип ще бъде доста по-скъп за произвеждане от предходния. Това евентуално се дължи на обстоятелството, че той ще бъде основан по тринанометрова технология.

Според публицисти мощността на устройствата ще се усили доста, само че телефоните неизбежно ще нарастнат. В момента флагманът iPhone 15 е оборудван с тринанометрови процесори.

В материала се споделя още, че актуалните смарт телефони от най-голям клас към този момент са много скъпи - от 1000 до 1200 $.

„ Трудно е да си представим, че купувачите биха били подготвени да похарчат доста повече “, разясняват специалистите на Digital Trends.

Пускането на чипа Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 се чака през октомври - най-вероятно първите флагмани, основани на новия процесор, ще се появят преди края на годината.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР