Светът изрази своята съпричастност към случващото се в по различни

...
Светът изрази своята съпричастност към случващото се в по различни
Коментари Харесай

Преименуват улици в чест на Украйна

Светът изрази своята съпричастност към протичащото се в по разнообразни способи – както с филантропична помощ, по този начин и с морална поддръжка и алегорични актове като преименуването на улици наоколо до съветски посолства в чест на Украйна.

В началото на месеца стана ясно, че бизменната до момента улица, на която се намира посолството на Русия в Литва, ще бъде наречена „ Героите на Украйна “. Кметът на столицата Вилнюс Ремигиус Шимашиус написа в обществените мрежи:

" Визитната картичка на всеки чиновник на съветското посолство към този момент ще отдава нужната респект на украинските герои. Всеки, който написа писмо до посолството, неизбежно ще се замисли върху протичащото се в Украйна. "

В началото на месеца Шимашиус написа със спрей „ Путин, Хага те чака “ на път покрай съветското посолство.

По образеца на Литва за наказание на войната в Украйна, Латвия взе решението улицата на съветското посолство в столицата Рига да се преименува на „ Независима Украйна “. А достойната самодейност не остана незабелязана и провокира утвърждение и похвали след себе си.



В знак на поддръжка, улицата на посолството на Русия в албанската столица Тирана към този момент ще се споделя „ Свободна Украйна “. Досега тя носеше името „ Доника Кастриоти “ в чест на брачната половинка на националния воин на Албания Георги Скендербег. На същата улица са ситуирани посолствата на Украйна, Сърбия и Косово, написа „ Ройтерс “. Промяната беше гласувана единомислещо от съвета на Тирана, а кметът Ерион Велиай я оповести уместно:

„ Руснаците на работа в посолството ще би трябвало да работят, да живеят и да получава пощата си на адрес на улица „ Свободна Украйна “, сподели кметът.

На тази част от улицата се обитават посолствата както на Русия и Украйна, по този начин и на Сърбия и Косово.

Инициативите в разнообразни точки набраха забележителна мощ, като даже градските управляващи в норвежката столица Ослo взеха историческо решение да нарекат кръстовището на съветското посолство „ Площад Украйна “.

Thank you Norway!
— Lars Juhl Jensen (@larsjuhljensen)
Жестът на съпричастност се простира и оттатък Европа. При съветското посолство във Вашингтон се появи улична табела, сложена от жители, която гласи:„ Пътят на президента Зеленски “. Подобни знаци можеха да се видят и по улица „ Шарлът “, която води право към посолството на Русия в канадската столица Отава.

At Russian Embassy in DC… now located on President Zelensky Way.
— Claude Taylor (@TrueFactsStated)
Инициатива в този дух беше препоръчана и у нас - ул. " Граф Игнатиев " в София да бъде преименувана на ул. " Свободна Украйна ". Предложението обаче не беше признато.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР