Студенти и преподаватели от катедрите Хигиена и епидемиология“, Педиатрия“ и

...
Студенти и преподаватели от катедрите Хигиена и епидемиология“, Педиатрия“ и
Коментари Харесай

Представители на МУ-Варна участваха в европейски конгрес по детска гастроентерология, хепатология и хранене

Студенти и преподаватели от катедрите „ Хигиена и епидемиология “, „ Педиатрия “ и „ Физиология и патофизиология “ на Медицински университет – Варна взеха интензивно присъединяване в конгреса на Европейското сдружение по детска гастроентерология, хепатология и хранене, извършен в Милано от 15 до 18 май 2024 година. Това оповестяват от висшето образователно заведение.

На конгреса бяха сполучливо показани шест постера и една презентация в региона на целиакията по план CD skills, питателните провокации при деца с церебрална парализа и аутизъм по план NutriLect и растежа на атопични деца, които провокираха огромен интерес измежду участниците и специалистите в региона. Освен това, студентите на университета от профил „ Медицина “ завоюваха четири гранта за пътешестване, което е самопризнание за техните старания и стойност на работата им в региона на развиването на детската гастроентерология, хепатология и хранене.

Участието на нашите представители в този влиятелен конгрес е следващото доказателство за високото равнище на образование и научна активност в Медицински университет – Варна, означават от университета.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР