32-годишна жена роди на паркинга на Великотърновската болница. Екип от

...
32-годишна жена роди на паркинга на Великотърновската болница. Екип от
Коментари Харесай

Жена роди на паркинга на Великотърновската болница

32-годишна жена роди на паркинга на Великотърновската болница. Екип от лекари, акушерки и неонатолози направиха раждането при полеви условия.

Всичко се случило в петък следобяд, когато разтревоженият татко паркирал на новия паркинг на болничното заведение и хукнал да търси помощ, споделя Българска национална телевизия. В бързината, до момента в който се ориентира, по коридорите срещнал доктор Мария Росенова, която е първа година специализант в хирургичното поделение.

" Бях на консулт в Спешното поделение и до момента в който се прибирах към хирургията, мъжът ме спря, сподели че търси незабавно помощ, защото жена му ражда на паркинга ", споделя доктор Росенова. Младата лекарка незабавно изтичала след мъжа, а за шанс на място се озовала и Петя Друмчева, която трета година учи за акушерка и поема наряди в Спешното поделение като болногледач.

" Веднага извикахме сътрудниците от АГ отделението, на тях им лиши не повече от 2-3 минути, с цел да слязат. Заварихме дамата на задната седалка, главата и раменцата на бебето към този момент се бяха подали, а секунди по-късно поехме детето в ръцете си. Хванах го, завъртях го, както е по разпоредбите и то изплака. Колежката Петя Друмчева оказа помощ ужасно доста, притискаше пъпната шнур до момента в който сътрудниците слязат ", споделя доктор Росенова.

Тя споделя още, че в университета се учи акушерство и гинекология, само че до този миг се е сблъсквала с раждане единствено на доктрина. Мигновено на място идват доктор Валериева и акушерката Севдалина Илиева, които поемат грижата за дамата, а доктор Галя Николова – детето.

Бебето е момиченце. Има две имена – българско Илиана и турско Мелек. Тежи 2 560 кг и е висока 47 см.

Това е четвърто раждане за майката Калинка Пенева. Тя е от Сливен, където в този момент живеят първите ѝ три деца и споделя грижите за тях с първия си брачен партньор. Любовта обаче е отвела в стражишкото село Сушица, където ще отглеждат дребното момиченце.

" Имах болки, само че не бяха толкоз мощни, очевидно доста съм чакала. Тръгнахме в болничното заведение, само че до момента в който стигнем я родих в колата. Благодаря доста на лекарите, на акушерките, че ми помогнаха и са толкоз грижовни. Да са живи и здрави и да оказват помощ на хората ", споделя Калинка.

Бебето е добре и е умерено, споделя още щастливата майка. Днес те бяха изписани, а дамата споделя, че си мечтае децата ѝ да бъдат щастливи и не крие, че би се радвала някои от тях да поеме по пътя на медицината. Категорична е, че това е най-голямото благосъстояние на човек и твърди, че в България не е нито толкоз мъчно, нито невероятно да се отгледат четири деца. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР