Стотици личности от различни прослойки на обществото- актьори, музиканти, политици,

...
Стотици личности от различни прослойки на обществото- актьори, музиканти, политици,
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Ще спечеля изборите на първи тур

Стотици персони от разнообразни прослойки на обществото- артисти, музиканти, политици, членове на разнообразни организации или просто будни хора поддържаха предпримача и претендент за кмет Васил Терзиев. Той е повдигнат от политическите партии " Продължаваме промяната - Демократична България ", Спаси София и организацията “Екипът на София ”. Представянето му беше на  грандиозно събитие в Sofia Event Center, а залата беше цялостна.

 
-->
Докато обединенията са решили кой претендент кмет да изберат за кандидатура са минали няколко месеца.

Накрая те са се спряли на името Васил Терзиев. Той е най- прочут с големите си триумфи в ИТ сферата и за това, че е  един от съоснователите на академия Telerik.

Водещ на събитието беше артистът Алекс Алексиев, като той го показа.

Това, което насочи към присъстващите  Терзиев е, че за него е значимо да има свободни хора, които да развиват своя капацитет трансфорат в триумф, а той  на своя страна да води до отговорност.

Въпросът който зададе на публиката е “Защо съумял в друга сфера човек като Вас желае да смени своето амплоа? ”, а отговорът “Защото има желание  София да стане град на бъдещето и неговата фантазия е тя да се трансформира в  европейски град за образец.

Васил Терзиев желае да направи учебните заведения приветливи, няма значение в кой квартал се намират те. Желае  да позволи казуса с детските градини и София да стане европейски град,а това да се съчетава с добре работеща администрация.

ИТ експертът и формациите  зад тила му са за повече пълномощия на районните кметове. Причината за това е, че те са най-близо до жителите.

 Каза и че ще повдигнат лични претенденти за районни кметове във всички 24 региони на столицата.

Терзиев е за  болшинство на Общински съветници.

Лидерът на Спаси София- Борис Бонев пък на своя страна се произнесе,че “политическото его и боричканията би трябвало да правят отстъпка място на хора с полезности ”. Той също по този начин показа, че борбата за по-добър град не е по никакъв начин лесна. ” От всеки един ремонт в София се краде ”- сподели той. Против е и застрояването. Трябва да се реновира планината Витоша. Призовава за  чиста София без преливащи кофи и подправено миене.

Нашата цел цел е “ историческа победа на 1 тур по време на изборите, болшинство за софийски съветници и да покажем, че София е град, с който да се гордеем, а не пленник ” показа Бонев.

Кирил Петков е оптимист и има вяра, че с ръководството на Терзиев просперитетът на младежите ще бъде във напредък, поради финанси, които ще обезпечат. “Васко ние сме с теб! ”-призова той

“Виждам, че доста хора стоят зад доста хора ”- изрече се Христо Иванов. Сподели, че това, което го е убедило да избере, Терзиев е  , че извънредно доста залага на работата и вниква във всеки един въпрос. “Важно е обединяването, тъй като градът и страната имат голям капацитет. Той има история да дава, а не да взима. Не съм сигурен дали без него тази зала щеше да бъде толкоз цялостна. ”- показа той.

На събитието се изрекоха още Атанас Атанасов от Демократична България, Добромира Костова, съпредседател на Зелено придвижване, Георги Илиев- кмет на регион слатина, професор Евелина Гечева- публицист, А един от най- положителните другари на Васил се произнесе с гръмките думи: ”Васко може, Васко би трябвало, Васко ще стане кмет!

 

Васил Терзиев за вестник “Стандарт ”:

Господин Терзиев,

-Какво Ви провокира да се кандидатирате за кмет на София?

-Желанието ми да видя нашият град да се развива доста по-бързо, нещата, които се вършат да станат по-качествено и в действителност да бъдем град за образец. Аз просто имам вяра, има доста капацитет,  който се пилее като човек ме боли, че разполагаме с нещо прелестно и не сме положителни стопани.

-Кое ще измененията първо, в случай че спечелите изборите?

-Това да бъдем транспарантни, да бъдем отчетни към жителите и да превърнем община София от една от най-непрозрачните в най-прозрачни. Място, където всеки един знае по какъв начин и за какво се харчат парите и кое би трябвало да бъде най- значимо за нас.

-Как виждате Вашето ръководство през призмата на ИТ сферата?

-Чрез дейна цифровизация в общината, посредством цифровизация на отношеният сред общината и жителите, от ден на ден цифрови услуги, от ден на ден основаване на технологии за основаване на изгода за жителите и посредством основаване на по-добри условия за всички софтуерни компании и те да бъдат добре пристигнали да вършат в бизнес в София и да бъдат гръбнак на стопанската система.

 

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР