Античният театър в Пловдив и НДК във Варна бяха изпълнени

...
Античният театър в Пловдив и НДК във Варна бяха изпълнени
Коментари Харесай

Цветана Манева влюбена и на 80

Античният спектакъл в Пловдив и НДК във Варна бяха изпълнени от няколко хиляди фенове в разнообразни дни, изправени на крайници, дълго аплодиращи Цветана Манева.

Спектакълът в нейна чест „ Честит рожден ден, Цветана! “, отдаден на 80-ия празник на кино- и театралната легенда, е самобитно пояснение в обич на участващите в постановката актьори и на публиката.

Актрисата отпразнува в стеснен кръг рождения си ден на 30 януари т.г., а по-късно потегли на турне със спектакъла, с цел да чества и със феновете.

 

„ Честит рожден ден, Цветана! “ е по текстове на драматурга Яна Борисова. Режисьор е Димитър Коцев – Шошо. Всеки път в спектакъла вземат участие разнообразни актьори, които споделят текстове за любовта. В другите формати на сцената се изявяват

Снежина Петрова, Александра Сърчаджиева, Силвия Петкова, Петър Антонов, Лилия Маравиля, Александър Сано, Стефан Вълдобрев, Христо Петков, Дарин Ангелов, Петър Дочев, Боряна Братоева, Евелин Костова, Николаос Цитиридис и други На живо свирят пианистът Милен Кукошаров и виолончелистът Кристиян Чернев.

На видеостена по време на осъществяванията феновете виждат поздравления, отправени за рождения ден на Цветана Манева, от нейни сътрудници, близки и другари.

Особено прочувствена бе срещата на огромната актриса със феновете в Античния спектакъл в родния и Пловдив.

Близо 3000  души – притаили мирис, слушаха и следяха всяка секунда от това необикновено и прочувствено прекарване под откритото нощно небе на Пловдив. Този театър ще остане в сърцата на всички присъстващи и най-много на самата Цветана Манева, която  излезе на сцената и се обърна към публиката и артистите с незабравимия си и станал модерна класика монолог „ Моите обещания “. Под нестихващите овации, продължаващи повече от 20 минути, актрисата се изясни в обич на публиката и на театъра, а по-късно приемаше поздравления и беседва с всички, които желаеха да се допрян до нея.

 

Седмица по-късно тя и екипът показаха „ Честит рожден ден, Цветана! “ и в различен град, обвързван с Манева. Актрисата се срещна и със феновете в границите на Международния сценичен фестивал „ Варненско лято “. Преди 32 години Цветана Манева е измежду основателите на основаването на арт форума и негов живописен шеф.

 

„ Божественият смисъл на съществуванието ни е да обичаме и в случай че животът

ни не е прекрасен, това е,  защото не правим тъкмо това - да обичаме.

Не е мъчно, аз съм опитвала, доста е хубаво “, показа актрисата в морската ни столица, откакто няколко пъти подвигна публиката на крайници по време на спектакъла в нейна чест.

 

„ Ако животът ни не е подобен, какъвто непрестанно чакаме да бъде, евентуално би трябвало по-често да се питаме какво вършим тъкмо с това обичане, с тази обич. Аз не си задавам въпроса за какво съм на този свят. За това съм. Не единствено аз,

всички сме за това. Винаги се запитвам с какво съм заслужила толкоз любов. Имам отговор, който е неделикатен и беше предпазлив до този миг, само че в този момент мога да го разглася.

 

Аз доста обичам да обичам и съм обичала, и не преставам да обичам и мисля, че това е единственият, най-ярък и елементарен образец за смисъла на едно съществувание.

Това да обичаме. Считам, че няма човек, който най-малко един път през живота си да не е обичал. Дори и палачът обича жена си и децата си “, показа още с публиката Цветана Манева.

Тя сподели от сцената в края на спектакъла, че се усеща щастлива и доста признателна на сътрудниците си за опцията да ги вижда, да споделя с тях и да демонстрира какъв брой я въодушевяват.

 

„ Нямате визия на моята възраст какъв брой е хубаво да има това ентусиазъм, което имам аз. Пожелавам го на всички “, добави тя и особено благодари на писателката Яна Борисова за дарованието, мъдростта и любвеобилността.

„ Тя обича да събира хора към себе си и това е по този начин, тъй като умее да обича “, сподели актрисата, преди да прегърне авторката, която също участва на празничната вечер в залата на Фестивалния и конгресен център, преименуван към този момент на НДК – Варна.

 

„ Това не е зрелище, това е пояснение в обич, тук в театъра, в цялостната зала дружно с твоята аудитория. Тази вечер няма драматургия, довечера е друга, може би несъвършена, само че доста персонална. Тя е единствено за теб! “. С тези думи стартира и приключва спектакълът „ Честит рожден ден, Цветана! “.

Автор: Уикенд

 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР