Французите много биха искали да разберат кой е истинският Джордан

...
Французите много биха искали да разберат кой е истинският Джордан
Коментари Харесай

Премиер на Франция едва на 28 г: Възможно ли е и кой е мистериозният Жордан Бардела?

Французите доста биха желали да схванат кой е същинският Джордан Бардела. Въпросът беше забавен, когато Бардела беше просто ръководител на най-голямата партия в страната - крайнодесният Национален общ брой на Марин Льо Пен(бел.ред. през 2011 година замества татко си като водач на политическата формация). Сега, когато намерено се приказва за него като за идващия министър-председател на страната, въпросът става наложителен, показва Би Би Си в собствен разбор по тематиката.
Изборите като опция за доказване
След две седмици Франция отива до урните на предварителни избори, свикани от президента Еманюел Макрон след унижението му от Национален общ брой на европейските избори предходната неделя.

 БГНЕС

Ако Национален общ брой реализира нова огромна победа след втория тур на гласуването на 7 юли, Макрон няма да има различен избор, с изключение на да отстъпи ръководството. И в случай че това се случи, Бардела, който дели управлението на партията с Марин Льо Пен - се чака да бъде назначен за министър-председател.

Французите знаят главните неща от биографията на Бардела като светкавичния му напредък откакто напуща учебно заведение в северните покрайнини на Париж, до протеже на Льо Пен и ръководител на партията.

Знаят, че той е непристойно млад, едвам на 28 години, само че това като че ли няма толкоз огромно значение в днешно време, когато опитът в доста случаи не е от голяма важност за крайния триумф. Сегашният президент е единствено на 46 години, а министър-председателят - на 35.

Знаят още, че Бардела е постоянно подреден, че приказва добре, че е извънредно внушителен. Но какво мисли, къде стои идеологически, какъв човек е - това са незнайни, показва Би Би Си. Французите имат ясното чувство, че индивидът, който виждат, е една мистерия.


От бедняшкия квартал до политическия хайлайф - има ли незнайните в биографията на Бардела?
Официалната версия на Жордан Бардела е млад мъж, израснал в сиромашки квартал в Сена Сен Дени, където се сблъсква с бича на опиати, беднотия, безвластие и неконтролирана миграция и стартира да има вяра, че единствено твърдата десница има отговор на тези проблеми.

Както самият той е споделил: “Аз съм в политиката поради всичко, което претърпях там. За да не се трансформира това в норма за цяла Франция. Защото това, което се случва там, не е обикновено. ”

Истината е по-различна. Бардела в действителност е отгледан от самотната си майка Луиза в Сите Габриел-Пери в град Сен Дени, тъй че опитът му е задоволително действителен. И двамата му родители са от италиански генезис, а татко му има алжирска баба.

Но бащата на Бардела, Оливие, който емигрира, когато Жордан е напълно дребен, управлява компания за дистрибуция на питиета и е относително състоятелен. Живеел е в предградието Монморенси. Бардела не е ходил в най-близкото държавно учебно заведение, а в получастен католически лицей, известен измежду междинната класа.

В рамките на няколко дни след запознанството си с Льо Пен през 2017 година тя го назначава за представител на партията. През 2019 година го помоли да оглави кандидатската листа на партията на европейските избори, които Национален общ брой завоюва. Той става евродепутат. След това, през 2022 година, тя го прави ръководител на партията.
Медиен облик или по какъв начин данакараме хората, които другояче биха го намразили, да кажат: “Ха, за фашист той е благ! ”
Според Паскал Юмо, медиен консултант, който е работил с Бардела в продължение на четири години, Льо Пен незабавно е забелязала по какъв начин младият мъж - с неговата съвършена история за компликациите в бедния квартал - ще бъде потребен на партията.

Юмо надалеч не е се изрича толкоз благосклонно за самия Бардела, с който се разделят след спор за пари, което прави и изказванията му за младия политик не напълно безпристрастни. Но през днешния ден той разказва водача на Национален общ брой като артикул на чист PR.

“Той беше празна черупка. От позиция на наличието нямаше доста ”, споделя медийният специалист.

Юмо споделя, че месеци наред е работил върху това да накара Бардела да се отърси от скованата си стойка и да се усмихва по-естествено. “Трябваше да очовеча киборга. Работата ми беше да накарам хората, които другояче биха го намразили, да кажат: “Ха, за фашист той е благ! ”.

Биографът Пиер-Стефан Форт е различен критик на господин Бардела, който споделя, че зад представителния облик се крие малко наличие.

“Той е хамелеон. Приспособява се съвършено към заобикалящата го среда ”, споделя той. “И е продължителен опортюнист. В него няма идеология. Той е чиста тактика. Той усеща накъде духа вятърът и влиза там овреме. ”

Всъщност отъждествяването на Бардела с някой от другите крила или политически кланове на Национален общ брой е невероятно. По друго време той е бил в “социалното ” крило, което се е фокусирало върху бедните и построяването на обществени условия, и в крилото на “идентичността ”, което се е фокусирало върху расата и запазването на френската просвета.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР