Обявиха прогнозата за времето до края на юни! Още през

...
Обявиха прогнозата за времето до края на юни! Още през
Коментари Харесай

Обявиха прогнозата за времето до края на юни!

Обявиха прогнозата за времето до края на юни! Още през новата седмица се задава се нова гореща вълна, температурите отново ще хвръкнат нагоре. Това това излиза наяве от седмична прогноза за новата седмица от 17-ти до 22 юни синоптиците от Националния институт по хидрология и метеорология.

Те оповестиха, че в понеделник и вторник времето ще бъде слънчево и съвсем безшумно. В следобедите ще се развива купеста облачност и в планинските региони в Югозападна България ще има изолирани краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. През идващите дни ще духа слаб, по морския бряг до сдържан вятър от североизток. Вероятността за превалявания понижава. Температурите постепенно ще се покачват и в петък и събота оптималните ще са сред 33° тук-там и до 38°, предвижда синоптикът Анастасия Кирилова от отдел „ Метеорологични прогнози “.

ПРОГНОЗА ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 15 ДНИ

Обявиха прогнозата за времето до края на юни! 16.06.24 10:47 Костадин Костадинов: Не съм психиатър, с цел да разясня „ Величие “ 16.06.24 10:25 Разкрита е огромната загадка на Хитлер: Искал е да првземе и отвъдния свят 16.06.24 09:51 Премиерът Димитър Главчев се снима с Володимир Зеленски 16.06.24 09:29 Делян Пеевски с честитка за Курбан Байрам: Тези дни символизират помиряването и опрощението 16.06.24 09:04

Според прогнозата на учените през втората половина от юни се чака температурите в страната да бъдат по-високи от климатичните правила, а сумарното количество на преваляванията да бъде по-малко от климатичните правила.

През първите дни от интервала времето ще бъде слънчево и съвсем безшумно. След обяд ще се развива купеста облачност и в планинските региони в Югозападна България ще има изолирани краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици.

В края на второто и първите дни от третото десетдневие на юни ще духа слаб, по морския бряг до сдържан вятър от североизток. Вероятността за превалявания понижава. Температурите постепенно ще се покачват и към 22-23 юни оптималните ще са сред 34° и 39°.

Около средата на третото десетдневие въздушната маса над страната ще се лабилизира, покачва се вероятността за превалявания, съпроводени с гръмотевици, има възможност и за градушки, а температурите релативно ще се намалят. През последните дни от месеца изгледите са за слънчево време.

Източник: Национален институт по метеорология и хидрология

Още вести четете в: България, Живот, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР