Филип Буков е рекордьор по контузии, но не само сред

...
Филип Буков е рекордьор по контузии, но не само сред
Коментари Харесай

Карък! Филип Буков рекордьор по сакатлъци! Присадиха му кожа на заднити части след падане от мотор

Филип Буков е рекордьор по травми, само че освен измежду сътрудниците си в актьорската колегия. Може да се конкурира дори с експерти, практикуващи моторни спортове. Това надали ще е вест за феновете му, които са в течение на рисковите му занимания. Само че сакатлъци Филип има освен около бокса, салтата, които обича да прави, и карането на колело. Актьорът, прочут от сериалите „ Татковци ” и „ Откраднат живот ”, се е сдобивал със съществени контузии и след рухвания с мотори.

Страстта на Филип Буков към моторите се появила около другаруването му с Ангел Караньотов – синът на Аня Пенчева и и Ивайло Каранйотов. 30-годишните през днешния ден мъже били съученици, а през летата се виждали в Лозенец, където фамилиите им имат вили. Филип следил по какъв начин Ангел, който е към този момент измежду най-успешните състезатели у нас по мотоциклетизъм, кара коросов мотор и изискал също да опита. Скоро артистът се сдобил със скутер, а след него почнал да сменя мотори. С времето Филип много задобрял в ръководството им, само че не липсвали и произшествия.

Първото му рухване с мотор е преди към 10 години. Филип управлявал машината на другар при започване на пролетта, отвън София. Инцидентът се случил, тъй като артистът не съобразил, че след опесъчаването през зимата, пясъкът остава настрана от пътя.

„ На излизане от завой депозирам по-рязко газ - не знам с какъв ум, и очевидно гумата е стъпила на пясък и моторът потегли встрани ”, показа Филип неотдавна в подкаст. Подхлъзнал се с машината и паднал встрани. Понеже не бил със специфичен екип, облеклата му се закачили за мотора и Филип се влачил няколко метра по шосето, въпреки и с ниска скорост. Все отново имал шанс, че придвижването не било натоварено. Колата зад него спряла, тъй че до рискови обстановки не се стигнало. Само че в следствие от влаченето си с мотора Филип се сдобил със сериозна рана от лявата страна на дупето. Не дребен сектор останал без кожа. Прибрал се благодарение на другари и въпреки да изпитвал мощни болки, артистът не отишъл на доктор. Всъщност, Филип съвсем в никакъв случай не търси лекарска помощ директно откакто се снабди с контузия. Изчаква ден-два, с цел да реши дали е съществено. Дори, когато има подозрения за строшаване на кости.

В случая след рухването с мотора отвън София Филип отново търпял болки и самичък третирал раната си. Забелязал обаче, че не зараства. Даже ситуацията леко се влошило, тъй като от раната почнала да тече слуз – кръв и лимфа. След два дни артистът въпреки всичко отишъл при хирург, който му споделил, че тази рана сама не може да зарасне. Налагало се да присадят кожа. Взели я от другата страна на дупето на Филип. След интервенцията, артистът се възстановявал два месеца, в които не можел да спортува, което за него било проблем, защото и през днешния ден не минава ден, без да тренира. Филип обаче отишъл на отмора, каквито били проектите му, само че заради лекарска възбрана, не влизал в морето.

Актьорът има и няколко по-леки произшествия с мотор в градски условия. Веднъж жена-шофьорка му лишила преимуществото на столична улица и Филип се блъснал в колата й. Така се вбесил, че почнал да я псува, при което дамата се изплашила и се заключила в автомобила си. Изчакала вътре органите на реда, въпреки че артистът я уверявал, че нищо няма да й направи. Това че бил сърдит и крещял, не означавало, че ще й налети на пердах. Макар че изпитвал мощна болежка, много по-късно Филип осъзнал, че при случая си е счупил лакът. Първоначално считал, че е наблягане и решил да изчака, с цел да ревизира дали няма да му мине. След като в идващите два дни се появил оток, болката се засилила и към този момент не можел да свива ръката си, Филип се убедил, че се постанова да посети лекарски кабинет. Пак със забавяне артистът потърсил помощ и когато при рухване с мотор си счупил китка. Тогава той дори отишъл до болничното заведение с мотора. Когато лекарят му декларирал, че китката му е счупена и се постанова да я гипсира, Филип споделил, че е пристигнал с мотора и в случай че го послуша, няма да може да си го прибере. С това пояснение учудил много лекаря, който въпреки всичко настоял, че гипсирането на китката му е неотложно. В последна сметка другар прибрал мотора на Филип Буков.

Актьорът е падал и след рисково каране в планински условия с другари. Скочил с мотор от една гърбица, като другите, без доста да се ускорява. При приземяването обаче машината се хлъзнала и Филип паднал и си извадил рамо. Отишъл във ВМА чак след две седмици. Казали му, че се постанова интервенция. Пациентът отново възразил против лекарска рекомендация. Този път аргументът бил, че се снима в сериал и не може да си разреши да отсъства. Затова просто наместили рамото му с предизвестието, че ще има продължителен проблем с него.

По-късно Филип паднал още веднъж с мотор на столична улица, като измежду пострадванията му било и строшаване на същото рамо. Тогава артистът отново се оказал жертва на събитията. Една жена се колебаела дали ще пресича улицата. В последния миг изскочила на пешеходната пътека, при което колата пред Филип спряла внезапно. Актьорът не могъл да реагира, хлъзнал се с мотора и се заврял под автомобила начело. Счупил си към този момент контузеното рамо и ключицата, както и капачката на левия крайник. Възстановяването му лишило година, като и в този момент понякога има болки в това рамо. В деня на случката Филип освен отново не потърсил незабавно лекарска помощ, само че и отишъл да фотоси на сериал, в който играел една от основните функции. Явил се разтеглен, със разкъсан панталон, под който левия му крайник бил целия в кръв, като се изключи че и капачката била счупена, плюс счупеното рамо. „ Едва избутах този ден ”, показа Филип.

Въпреки тези произшествия, артистът е доста деликатен водач. Когато излиза с мотора, Филип поставя каска и специфична екипировка. Никога не надвишава скоростта, съблюдава всички правила и не поема опасности. Не си разрешава и да подвига предна гума, до момента в който е участник в придвижването на пътя. Подобни опити прави единствено на картинг писти. Макар че кара от 18-годишен, участника в „ Сървайвър ” няма и в никакъв случай не е имал лична кола. Винаги е управлявал коли на другари. Затова пък по този начин имал опция да кара все скъпи и мощни коли. Иначе Филип Буков е сменял няколко мотора, написа " Уикенд ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР