Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо заяви в интервю за

...
Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо заяви в интервю за
Коментари Харесай

Моуриньо: Стойчо Младенов беше фантастичен играч! ЦСКА върви в правилната посока!

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо съобщи в изявление за bTV, че Христо Стоичков му е доста добър другар. Специалния пожела на ЦСКА - София второто място в групата на Лигата на конференциите и съобщи, че Стойчо Младенов е великолепен треньор. Португалският експерт изрази мнение, че българският футбол върви в вярната посока.

" През миналия сезон нашият отбор загуби от ЦСКА. Футболистите ни не са не запомнили това. Наясно съм, че има голяма разлика сред народен тим и клубен подобен, само че преди няколко седмици България приключи наедно с Италия. Това значи задоволително. Трима или четирима футболисти на ЦСКА бяха в националния тим. За утрешния дуел сме анализирали съвършено своя съперник. Знам, че имат съществени качества. Рома би трябвало да играе на високо равнище, с цел да стигне до триумфа. Наясно сме, че това не е елиминационен мач. В груповата фаза ще играем за оптималните 18 точки. Можеш обаче да допуснеш неточности и въпреки всичко да се класираш. Въпреки това, желаеме да стартираме мощно и да спечелим домакинската си среща ", показа Моуриньо.

„ Бях треньор в школата на Витория (Сетубал), когато ЦСКА дойде в Португалия за летен шампионат. Никой не познаваше тогавашните футболисти на българския отбор, само че след края на срещата към този момент запомнихме техните имена. Със своите качества блеснаха трима от българите, за които разбрах, че няма да се задържат за дълго в България. Тези трима футболисти бяха Костадинов, Пенев и Стоичков. Те унищожиха Сетубал в този мач. "

" По-късно Стойчо Младенов беше част от Витория, когато бях треньор в школата на клуба. Той беше приказен състезател. Фантастичен! Силен ляв крайник, футболист от най-високо равнище в Беленензеш. В този интервал разполагахте с редица качествени играчи в Португалия. Тогава имахте Балъков и Йорданов в Спортинг и още много-много други известни имена, като да вземем за пример Здравков и Гетов. Наистина, редица фантастични български футболисти, които играеха в Португалия. "

" През миналия сезон, когато бях отпред на Тотнъм, на два пъти се срещнах с български тимове в Лига Европа. Изправихме се против Локомотив в Пловдив, както и против Лудогорец. По този метод съумях да схвана равнището на българския футбол. Едно е да си припомням великите играчи от предишното - националният тим, участията на международно състезание, " Златната топка " на Христо Стоичков. Съвсем друго нещо е да се опиташ да схванеш равнището в този момент. Миналия сезон съумях да схвана, че малко по малко българският футбол покачва равнището си. Имахме съществени компликации на мача си против Локомотив в Пловдив. Срещу Лудогорец, ние играхме доста добре и спечелихме, само че това ми оказа помощ да схвана равнището. Сега изгледах голям брой срещи на ЦСКА, тъй като трябваше да се приготвя. В този отбор има качествени футболисти, както и чужденци, които покачиха равнището на тима. ЦСКА разполага с добър състав и великолепен треньор, който е доста добре проведен ", разяснява Специалния.

" Не знам каква тъкмо е ролята на Алан Пардю, само че той е човек, разполагащ с голям опит в международния футбол. Със сигурност ще помогне за развиването на отбора. Само мога да си показва каква е връзката на тима с легендите в клуба. ЦСКА върви в вярната посока. Пожелавам им най-хубавото. Усещам прочувствената връзка на Христо Стоичков с тима, тъй като той ми е доста добър другар. Желая им най-хубавото. Но би трябвало да им пожелая и на следващия ден да изгубят, само че въпреки всичко завършат да втори в нашата група "

" Сезонът ни в евротурнирите стартира с доста сложен плейоф против Трабзонспор. Всички чакаха от нас победа, защото бяхме отбора с много по-сериозен коефициент. Елиминирахме ги, въпреки и доста мъчно. Това евентуално беше един добър урок за нас, с цел да разберем, че Лигата на конференциите не е елементарен шампионат. В по-заключителните стадии ще се включат и тимове от Лига Европа. Надпреварата сигурно няма да бъде лесна, а пътят е доста дълъг. В заключителните стадии на шампионата ще приключват и шампионатите в Европа. Мога единствено да си показва каква ще бъде борбата на Рома за класиране в Шампионската лига и битката за място в топ 4 през април и месец май. И в това време, може и да играем в Лигата на конференциите. Идентично е и ситуацията на Тотнъм, които ще са в свирепа борба за място в топ 4 в Англия. Ще е доста мъчно, само че би трябвало да мислим малко по малко. Трябва да се любуваме да играта и, несъмнено, да побеждаваме ", сподели още Жозе Моуриньо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР