Цивилизацията е неподготвена“ за нова болест, която може да бъде

...
Цивилизацията е неподготвена“ за нова болест, която може да бъде
Коментари Харесай

Светът е „неподготвен“ за пандемията от болестта X, която може да бъде много по-катастрофална от Covid

Цивилизацията е „ неподготвена “ за нова болест, която може да бъде доста по-катастрофална от Covid-19, настояват паникьосани специалисти.

Шефът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрейесус към този момент сподели, че светът не е подготвен за „ Болестта X “, термин, основан от организацията на Организация на обединените нации през 2018 година, с цел да опише незнайна зараза, която може да провокира друго бъдеще пандемия. Считан повече за опит, в сравнение с за същинска болест, водещите медици споделят, че би трябвало да сме нащрек.

Световните водачи прекараха част от тази година в разискване на подготовката за идната пандемия. Експертите считат, че това може да докара до 20 пъти повече смъртни случаи от коронавирусната пандемия, откакто хипотетичното заболяване даже влезе в късия лист с предпочитани болести на СЗО, дружно с вируси като SARS, Ebola и Zika.

В началото на 2021 година, беше предизвестено, че зараза от Болест Х може да унищожи 75 милиона души и да аргументи пандемии на всеки пет год...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР