Германският канцлер Олаф Шолц все още не вижда причина за

...
Германският канцлер Олаф Шолц все още не вижда причина за
Коментари Харесай

Шолц е против използването на западни оръжия за удари по Русия

Германският канцлер Олаф Шолц към момента не вижда причина за разширение на зоната на потребление на западните оръжия във войната в Украйна. Той сподели това на обществено събитие в Берлин, което се организира в неделя, 26 май. 

Шолц отхвърли апелите за потребление на оръжия, доставени на Украйна, на територията на Руската федерация. Политикът акцентира, че има „ ясни правила, които са контрактувани с Украйна и работят “ във връзка с доставките на немско оръжие, съобщи германското издание Tagesschau.

„ Поне това е моята позиция “, сподели немският канцлер.

Той изясни, че задачата на политиката му по отношение на Украйна е „ да не допусне спорът да ескалира в огромна война “. Той означи, че до момента Германия е поставяла въпроса за доставката на оръжие на Украйна според от това дали такова оръжие ще бъде употребявано на съветска територия.

Шолц добави, че Германия е „ най-големият покровител на Украйна в Европа “. И Берлин се пробва да откри дипломатически способи за разрешаване на войната, а също по този начин интензивно работи за разрешаването на редица въпроси, в това число отбраната на Запорожката атомна електроцентрала, износа на зърно и размяната на пандизчии.

Експертът по външна политика от немската Зелена партия Антон Хофрайтер сподели, че Народното събрание е изискал от Шолц да разреши на Берлин да разреши на Киев да нападна съветска територия със западни оръжия. В края на краищата в тази ситуация „ става дума за отбрана на украинското население “.

Припомняме, на 24 май генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова Алианса да разреши на Украйна да стреля със западни оръжия по военни цели в Русия. Той има вяра, че е пристигнал моментът съдружниците да обмислят дали да отстранен някои от рестриктивните мерки, наложени върху потреблението на оръжия, доставени на Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР