Полша е за това да се разреши на Украйна да

...
Полша е за това да се разреши на Украйна да
Коментари Харесай

Сикорски: Европа се нуждае от дългосрочно превъоръжаване

Полша е за това да се позволи на Украйна да употребява западни оръжия за офанзиви против обекти на съветска територия, съобщи външният министър на страната Радослав Сикорски в изявление за „ Гардиън “.

Той посочи още, че Полша преоткрива потребността от превъоръжаване с огромни количества нискотехнологично съоръжение, като снаряди.

„ Ние позволихме всички тези индустриални уреди да бъдат затворени след края на Студената война “, сподели Сикорски.

" Просто не сме платили парите. Това беше част от дивидента на мира. И видяно обратно, това наподобява като неточност “, продължи той. „ Очевидно е, че Европа изостава и отбранителната, софтуерната и индустриална база на Европейски Съюз страда от години на незадоволително вложение “, установи министърът.

Полша изразходва съвсем 4% от годишния си Брутният вътрешен продукт за защита, което я прави една от страните с най-големите военни разноски в Европа. Сикорски сподели също, че Западът би трябвало да спре да се лимитира в поддръжката си за Украйна. Той сподели, че Полша ще поддържа скица за целия Европейски Съюз за поощряване на украинците да се върнат вкъщи, с цел да се борят на фронта. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР