Светият синод на Българската православна църква избра Знеполският епископ Арсений

...
Светият синод на Българската православна църква избра Знеполският епископ Арсений
Коментари Харесай

Епископ Арсений е новият Сливенски митрополит

Светият синод на Българската православна черква избра Знеполският свещеник Арсений за нов Сливенски митрополит, съобщи Българска национална телевизия.

Той получи гласовете на 7 от духовниците. За свещеник Арсений гласоподаваха Великотърновския митрополит Григорий, Плевенски митрополит Игнатий, Пловдивския митрополит Николай, Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, Русенския митрополит Наум, Старозагорския митрополит Киприан и Доростолския митрополит Яков.

Кандидатурата на свещеник Герасим беше подкрепена от Врачанския митрополит Григорий, Ловчанския митрополит Гавриил, Варненския митрополит Йоан, Неврокопския митрополит Серафим и Видинския митрополит Даниил.

    Врачански митрополит Григорий: " Вашият избор не беше елементарен и безпроблемен. Той беше придружен и от напрежение от друг темперамент и изкушения, само че всичко това не може да ни смущава, тъй като въпреки това, беше удостоверение, че православната ни черква е жива. "

    Епископ Арсений - определен за Сливенски митрополит: " Като не диря човешка популярност, нито се стремя към гнусна облага, поемайки кръста към митрополитското служение на Сливенската епархия, като се надявам на молитвите на правилните, които да ме отдаряват, с цел да подкрепям постоянно жив и пламнал светилника на ревността в служението си. "

Кандидатите за поста на Сливенски митрополит бяха двама - Знеполският епискол Арсений и Мелнишкият Герасим.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР