Според проучване, публикувано във вторник, ръководителите на световни автомобилни компании

...
Според проучване, публикувано във вторник, ръководителите на световни автомобилни компании
Коментари Харесай

Автомобилните производители все по-скептични за електрическия си преход

Според изследване, оповестено във вторник, ръководителите на международни автомобилни компании стартират да губят убеденост в темповете на внедряване на електрическите транспортни средства спрямо преди година. Основните аргументи са проблемите във веригата за доставки и възходящите стопански опасения.

76% от повече от 900 ръководители на автомобилни компании, взели участие в годишното световно изследване на KPMG, споделят, че са загрижени, че инфлацията и високите лихвени проценти ще се отразят неподходящо на бизнеса им през идната година, оповестява CNBC, като прибавя, че в Съединени американски щати този % е 84%.

Логично, тези опасения се отразяват и на оптимизма на автомобилния бранш във връзка с електрическата му промяна до 2030 година, показват анализаторите. В миналогодишното изследване респондентите са отбелязали, че чакат растеж на продажбите на нови електрически автомобили от 20 до 70% в посочения интервал. В тазгодишното – от 10 до 40%.

" Все още има възприятие на оптимизъм в дълготраен проект и въпреки всичко, което е най-важно, има възприятие на натурализъм в непосредствен. Този натурализъм се следи в цялото изследване ", разяснява пред CNBC Гари Силбърг, световен началник на автомобилния отдел на KPMG.

Намаляващият оптимизъм във връзка с приемането на електрически автомобили е обвързван и с възходящите опасения по отношение на наличността на първични материали за акумулатори.

Tesla против Apple?

Ръководителите, взели участие в изследването, чакат Tesla да остане световен водач при електрическите транспортни средства, само че с надалеч по-малка преднина. Може би обаче по-изненадващ е един от главните съперници, които те показват - Apple. За софтуерния колос и неговите упоритости в сферата се приказва от години и автомобилният бранш очевидно чака неговото скорошно нахлуване.

Apple получава 133 гласа в изследването по отношение на водачеството на пазара на електрически автомобили, което го подрежда на четвърто място след Tesla (223 гласа), Audi (206) и BMW (196). Година по-рано компанията събира 91 гласа.

Според KPMG настроенията към Apple се основават на самия бранд, който самичък по себе си значи триумф, опита на софтуерния колос в всеобщото произвеждане и работата му с Foxconn – главния производител на iPhone.

Foxconn неотдавна навлезе в автомобилната промишленост и взе участие в създаването на електрически пикап в индустриална база в Охайо, като управлението на компанията не крие проектите си за напредък в сегмента.

Иначе Топ 10 на марките с капацитет за водачество на пазара на електрически автомобили допълват Ford, Honda, BYD, Hyundai-Kia, Mercedes-Benz и Toyota. На очи се набива неналичието на General Motors, обръщат внимание от KPMG. И то на фона на милиарди долари вложения в технологии и поставената цел до 2035 година да продава извънредно електрически коли.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР