България се самопредложи да има щаб на НАТО на нейна

...
България се самопредложи да има щаб на НАТО на нейна
Коментари Харесай

България се самопредложи да има щаб на НАТО на нейна територия!

България се самопредложи да има щаб на НАТО на нейна територия!

България се самопредложи на нейна територия да се сътвори щаб на многонационална дивизия „ Изток “ и на многонационален щабен детайл за Черно море. Това разгласи началникът на Щаба на защитата на Българската войска адмирал Емил Ефтимов. Той направи това в тирада на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се организира в София.

В формалната информация от Министерството на защитата се цитира неговото изкзване:

„ България е благонадежден съдружник на източния фланг на НАТО, който играе решаваща роля за сигурността на Черноморския район. Готови сме да продължим да работим за развиването на нашите отбранителни качества, с цел да подкрепим общите старания на нашите съдружници за гарантиране на европейската и световната сигурност. България предложи основаването на щаб на многонационално отделение „ Изток “ и многонационален щабен детайл за Черно море на наша територия “, сподели Ефтимов.

България се самопредложи да има щаб на НАТО на нейна територия! 26.05.24 13:49 Христо Грозев с гръм: Русия прикрива своя неуспех! 26.05.24 13:29 Сблъсъци белязаха избора на новия Сливенски митрополит Арсений 26.05.24 13:11 Володимир Зеленски със незабавен вик за помощ към Китай и Съединени американски щати 26.05.24 12:44 Калина Андролова отвратена от малките екрани: „ Изговориш ли истината, ставаш цел! “ 26.05.24 12:14

Страната ни е хазаин на многонационална бойна група на НАТО с рамкова страна Италия, която се планува при нужда да бъде подсилена до равнище бригада.

Началникът на защитата разгласи: „ Това значи разполагаема инфраструктура и отговорност за обезпечаване отбраната на силите на многонационалното формирование. Инвестициите, свързани с тези планове, са прекомерно огромна тежест за военния ни бюджет “

В прессъобщението на военното министерство се споделя: „ Адмирал Ефтимов уточни, че предстоящите 2% от Брутният вътрешен продукт за защита няма да бъдат задоволителни и тези старания следва, когато е допустимо, да бъдат подкрепени от общото финансиране на НАТО “

Около 400 делегати от страни членки на НАТО и 25 страни сътрудници вземат участие в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на Алианса. Програмата на форума включва въпроси на защитата и сигурността с акцент върху поддръжката за Украйна и целите на идната среща на върха на НАТО във Вашингтон през юли. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще взе участие в пленарната сесия на асамблеята на 27 май.

Тъй като НАТО е военно-политически блок, организационно той се състои от две командни структури – гражданска и военна. Първата включва непрекъснатите представители на страните членки, секретариата, отделите за вложения в защитата и други Вторият включва военни представители, Военния комитет, Международния боен щаб, Групата за нуклеарно обмисляне, Стратегическото командване за интервенции, Съвместното командване за промяна на силите и няколко други командвания.

Източник: Министерство на защитата

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР