КИЕВ, Украйна (AP) — Президентът Володимир Зеленски предупреди в неделя,

...
КИЕВ, Украйна (AP) — Президентът Володимир Зеленски предупреди в неделя,
Коментари Харесай

Броят на загиналите при нападението в Харков нараства до 14, тъй като Зеленски предупреждава за движение на руски войски

КИЕВ, Украйна (AP) — Президентът Володимир Зеленски предизвести в неделя, че Русия се готви да ускори офанзивата си по северната граница на Украйна, защото гибелта броят на жертвите набъбна до 14 при атентат от въздушна бомба против огромен магазин за строителни материали в град Харков.

Бомбардирането на Харков в събота следобяд също остави 43 ранени и 16 изчезнали, сподели губернаторът на Харков Олег Синегубов.

Във видео изказване от Харков Зеленски сподели, че Русия приготвя настъпателни дейности на 90 километра (55 мили) северозападно от втория по величина град в Украйна. Той сподели, че руснаците „ събират друга група войски покрай нашата граница “.

Той не посочи къде се събират войските, само че украински публични лица показаха мощна угриженост за региона на Суми. Както град Харков, по този начин и Суми с към 250 000 души са на към 25 километра (15 мили) от съветската граница.

Московските войски през последните седмици превзеха села в региона на Харков като част от необятен н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР