Към какво бъдеще ни водят технологиите и изкуственият интелект? Могат

...
Към какво бъдеще ни водят технологиите и изкуственият интелект? Могат
Коментари Харесай

Чии са облаците, как да променим бъдещето и защо креативността не може без технологиите

Към какво бъдеще ни водят технологиите и изкуственият разсъдък? Могат ли те да доставят на човечеството повече свободно време, в сравнение с то е готово да усвои? Ще живеем ли в свят, в който към този момент няма да има значение какво притежаваш? Как ще се трансформират градовете, в случай че битът е все по-виртуален? Идва ли ерата на постизобилието, в която хората най-сетне ще разпрострат цялостния си креативен капацитет?

И най-много за какво освен това стремглаво развиване на технологиите, които би трябвало да сближават, светът е все по-разделен?

НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов " ще бъде хазаин на тридневния фестивал за изкуство, технологии и нововъведения ShapeShift, който тази година е озаглавен “Прекалено ли е да мечтаем за химера? ”.

ShapeShift Festival се организира от 31 май до 2 юни и съставлява поредност от събития, които изследват връзката сред човечеството, нововъведенията и непрестанната промяна, която прекроява света ни - за положително или неприятно.

Програмата включва лекционна част, изложения и кинофестивал с напълно задгранични участници от някои от най-награждаваните и дръзки организации и компании, които се занимават с въпросите на бъдещето и мястото на индивида в него.

 ShapeShift - Магда Полякинята Магда Мойшеюк (Magda Mojsiejuk) основава прототипи на артикули и услуги, които ще се употребяват в бъдещето. Тя работи за основаната в Барселона компания Futurity Systems, профилирана в “бъдещето като услуга ” (Futures-as-a-Service). Създател е на списанието, което пресъздава живота оттатък 2030 година.

Списанието има за цел да нарисува картина на бъдещето, без безусловно да го предсказва. Идеята по-скоро е читателите да си показват едно софтуерно бъдеще, в което проблемите на сегашното са решени, а човечеството се издига до последващо равнище.

Темата на последния брой да вземем за пример е “Silverization is Civilization ” и преглежда остаряването. " Прогнозите за 2050 година наподобяват доста по-различно от света, в който живеем през днешния ден. Казано по-просто, светът ще наподобява доста по-стар. Но в същото време, в което остаряването към този момент не се приравнява към утежняване на здравето и продължителността на живота не е толкоз лимитирана, виждаме една оптимистична визия за това по какъв начин членовете на обществото над 70 години (може би и вие, скъпи читателю) ще се радват на живота през 2043 година ", пишат редакторите на inTENSE.

 ShapeShift Друг забавен преподавател е основаният в Берлин Джамшид Аламути (Jamshid Alamuti). От години той образова изобретателните екипи на огромни компании по целия свят, рекламни и дизайнерски организации, по какъв начин да обвързват технологиите с творчество посредством нововъведения. Аламути eсъосновател на Pi School - учебен модел от ново потомство, който съчетава технологиите и творчеството и ги ползва за нововъведения, предприемачество и водачество. В Pi School в Рим се възпитават идващото потомство експерти по изкуствен интелект, които съумяват да свържат академичната доктрина с практическото приложение.

Джамшид е учител и в редица международни университети и школи, в това число Neuland Academy for Leadership, Frankfurter Allgemeine Business School и Berlin School of Creative Leadership.

“Творчеството и дизайнът ще процъфтяват и ще могат да допринесат за по-доброто бъдеще на планетата, единствено в случай че се развиват ръка в ръка с технологиите ”, споделя Джамшид Аламути.

Както и в миналогодишното издание на ShapeShift Festival, в програмата ще вземат участие архитекти. Изследователите в Университета в Щутгарт Мартин Алварес (Martin Alvarez) от Аржентина и Ребека Дуке Естрада (Rebeca Duque Estrada) от Бразилия ще прегледат архитектурата на близкото бъдеще, която минава през нови материали и технологии.

 Ребека и Мартин - ShapeShift
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР