С изпълнение на Общинския духов оркестър с диригент Димо Коритаров

...
С изпълнение на Общинския духов оркестър с диригент Димо Коритаров
Коментари Харесай

Връчиха Общинските награди „Долни чифлик“ в системата на народната просвета и култура 


С осъществяване на Общинския духов оркестър с диригент Димо Коритаров и механически началник Снежана Янкова, стартира тържествената гала и концерт по отсъждане на Общинската премия „ Долни чифлик “ в системата на националната култура и просвета през днешния ден. На площада пред НЧ „ Изгрев – 1919 година “ се събраха номинираните за високата премия, доста поданици и посетители на общината.
„ В началото бе словото… Словото в действителност беше нашето начало, тъй като всичко, което през днешния ден е България, е родено от магическата мощ на писмеността. Защото без език рухват могъщи страни, изчезват велики цивилизации… 24 май е Ден на Словото, знак на българския дух, въплътен през вековете. Най-чистият български празник, на който цялостен един народ коленичи и се прекланя пред писмеността. Няма българин, където и да е по света, който да не трепне, запявайки „ Върви, народе, възродени “. 24 май е още знак на нематериалност, на благодарност към делото на братята Кирил и Методий. Азбуката, сътворена от тях, е най-ценното завещание за България и за другите славянски нации. Писмеността ни е неповторим нравствен героизъм. Словото ни дава път, посока и смисъл. То е постоянно и неподвластно на времето… Ето за какво да познаваш и съхраняваш българския език не е въпрос единствено на обучение, а на принадлежност към народ и Родина…
На днешния ден насочваме признателност и показваме благодарност към нашите учители, към тези, които поставят ежедневни грижи, с цел да се учат децата ни не просто единствено на четмо и писмо, само че с отдаденост и мъжество да построяват персони можещи, виновни млади българи за бъдеща България. Благодарим и на всички, които опазват културно-историческото ни завещание, на дейците на читалищното и библиотечното дело, които пазят живо пламъчето на българщината. Поклон пред всички вас! “ – съобщи в приветственото си слово по случай 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, Красимира Анастасова – кмет на Община Долни чифлик.
След това госпожа Анастасова и нейните заместници Илка Тенева и Станка Тодорова пристъпиха към връчването на Общинските награди „ Долни чифлик “.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР