Собствениците на нощни заведения, които в някои региони на България

...
Собствениците на нощни заведения, които в някои региони на България
Коментари Харесай

Сдружението на заведенията: Какво очаква над 100 хил. души, заети в бранша?

Собствениците на нощни заведения, които в някои райони на България са затворени, като мярка против ковид, ще упорстват за финансови обезщетения за претърпените загуби.

На среща на следващия ден национално показаните браншови организации на притежателите на заведения ще вземат решение дали да подхващат протестни дейности поради затварянето на нощните клубове и нощни заведения.

По данни на сектора 120 000 души са застрашени да останат без работа и приходи в изискванията на рецесията, в случай че не бъде реализиран компромис с властта. От Сдружението на заведенията оповестиха, че ще желаят и оставките на кметове, подписали локални заповеди за затваряне.

В нощните заведения работят сред 100 и 120 хиляди души, а след повторното затваряне има клубове, които към този момент няма да отворят било поради икономическия удар, който пандемията нанесе, или поради неналичието на сигурност, споделя пред БНР Емил Коларов от Сдружението на заведенията и дава образец за резултата върху сектора.



"Използвали сте си всичките платени и неплатени отпуски, тъй като веднъж минахме през това нещо. Използвали сте опцията да бъдете на борсата, с цел да получавате държавна помощ. Какво ви чака? ", пита Коларов.

Затова от сектора разясниха, че ще се опълчват по всевъзможен начин на тази несправедливост, по думите на Коларов, който не изключи и митинги:

"Като браншови организации сигурно на 100 % няма да можем да спрем недоволството на хората, в случай че надлежно няма някакви ответни естествени дейности от страна на кметовете или на тези, които вземат решение тези неща ", предизвести Емил Коларов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР