След бляскавото начало на сезона на Софийската филхармония, още една

...
След бляскавото начало на сезона на Софийската филхармония, още една
Коментари Харесай

Легендарният пианист Андрей Гаврилов вече е в София

След блестящото начало на сезона на Софийската филхармония, още една легенда на класическата музика дойде в столицата, с цел да изнесе концерт с националния оркестър. Андрей Гаврилов - философът на пианото ще показа Моцартовия концерт №20 под диригентството на италианския маестро Андреа Витело.

Гаврилов изгрява на музикалния хоризонт през 1974 година, откакто печели триумфално състезанието „ Чайковски “ и през същата година на Залцбургския музикален фестивал замества изключителния Святослав Рихтер в концертите поради негово заболяване. Само 5 години по-късно интернационалната му кариера е прекратена макар бравурните мнения от концертите му в Европа, поради политическите му възгледи, изразени в чужбина. След домашния арест, цялостното уединяване от приятелите и фамилията, той принудително е въдворяван в психиатрична клиника и заплашван със гибел.

След тежкия за него интервал през 1985 година триумфално покорява Карнеги хол и това поставя същинското начало на интернационалната му кариера, която не стопира и до през днешния ден. Заради големия си гений Гаврилов основава казус: молбата му за право на свободно придвижване е утвърдена персонално от Маргарет Тачър и Mихаил Горбачов.

Феноменалните му осъществявания и записите му за EMI и Дойче Грамофон са награждаване нееднократно. Въпреки това той не обича да го назовават с гръмки имена и избира да се концентрира в музиката. За Моцартовия концерт №20 Гаврилов нееднократно е твърдял, че това е златният концерт на австрийския талант.

Билети за събитието са налични на касата на зала „ България “ и в Ивентим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР