Окръжният съд в Търговище постави под домашен арест мъж, причинил

...
Окръжният съд в Търговище постави под домашен арест мъж, причинил
Коментари Харесай

Домашен арест за шофьор, убил възрастен мъж на пътя край Търговище

Окръжният съд в Търговище сложи под домакински арест мъж, предизвикал гибел на пътя, заяви за Българска телеграфна агенция представителят на институцията Десислава Здравкова.

Мярката е за 46-годишния А.М., за това, че на 14 юни наоколо до местността Драката край регионалния град е предизвикал гибелта на 71-годишен мъж от Търговище.  От съда разясняват, че при ръководство на моторно транспортно средство по-младият мъж е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал съдбовния случай. Деянието съставлява закононарушение по член 343, алинея 3, б. „ б “ от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ Лишаване от независимост “ от пет до петнадесет години.

Съдът, като взе поради, че А. М. не е спрял незабавно след осъществяване на действието, което навежда към податливост за укриване, както и двойното поданство на причинителя, който преди всичко живее и работи в Република Турция, само че отчитайки положителните характеристични данни – чисто правосъдно минало, фамилно състояние и трудова претовареност, постанови мярка за неотклонение „ домакински арест “ във връзка с 46-годишния мъж, осведомят от пресслужбата на Търговищкия областен съд (ТОС). 

От съда в Търговище са разяснили в детайли отговорностите, които причинителят има при осъществяването на тази мярка, като бе конкретизирано, че „ задържане под стража “ е равносилна мярка на „ домакински арест “ и за нарушаването ѝ ще бъде взета по-тежката за процесуална насила. 

Определението на Окръжния съд в Търговище предстои на обжалване и/или митинг в тридневен период пред Апелативен съд - Варна, допълват от институцията.  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР